• Turkhane Logo

Mağdurların yardımına koşan iki online platform

Türkiye dışında yaşayan gönüllü bir grup doktor ve bir grup avukat mağdurlara yardımcı olmak için platformlar kurdu.

10:55 09 Nisan 2018 Pazartesi
Mağdurların yardımına koşan iki online platform
Türkiye dışında yaşayan gönüllü bir grup doktor ve bir grup avukat mağdurlara yardımcı olmak için platformlar kurdu.

Gönüllüler, hastaneye gitme imkanı olmayan mağdurlara ve avukatı bulunmayan mağdurlara destek olmak için böyle girişimde bulunduklarını belirtti.

Türkiye’de 15 Temmuz kontrollü darbe girişimi sonrasında başlayan cadı avı ile yaklaşık 50 bin kişi tutuklandı. Tutuklanabileceği endişesi ile de on binlerce kişi de yurt dışına göç etmek zorunda kaldı. Göç eden bu insanların büyük bir gittiği ülkelerde farklı sıkıntılar yaşıyor. Bunların en başında sağlık ve hukuk alanında yaşanıyor. Bunun farkına varıp ve aynı şekilde mağdur olan doktor ile avukatlar platformlar kurdu.

Gönüllü doktorların kurduğu @magdurundoktoru hesaptan, şu açıklamayı yaptı:


 “Herkese selamlar;
Bizler yurt dışında çalışan tıp doktorlarıyız. Bu hesabı değişik nedenlerden dolayı doktora gidemeyen mağdurlara ücretsiz danışmanlık vermek için kurduk. Buradaki cevaplar tavsiye niteliğinde olup, doktoru bizzat görmenin yerini tutmayabilir. İmkanınız varsa lütfen doktora gidiniz.
Bize @magdurundoktoru Twitter adresinden veya [email protected] email adresinden ulaşabilirsiniz.”

Hastaların rahatsızlıklarını belirtmeleri için bir form hazırlayan doktorlar,

“Merhaba,
Aşağıdaki tweet de paylaşmış olduğumuz formlara göre hastalığınız yada şikayetlerinizi bizimle DMden yada mail ile paylaşabilirseniz hem zamanımızı daha etkin kullanmamızı hem de size daha kısa sürede yanıt vermemizi sağlamış olacaksınız. Saygılar ve selamlar.” Diyerek hastalara yardımcı olmaya çalışıyor. Merhaba,
Aşağıdaki tweet de paylaşmış olduğumuz formlara göre hastalığınız yada şikayetlerinizi bizimle DMden yada mail ile paylaşabilirseniz hem zamanımızı daha etkin kullanmamızı hemde size daha kısa sürede yanıt vermemizi sağlamış olacaksınız. Saygılar ve selamlar. https://t.co/7G43cNjKQb — Magdurun Doktoru (@magdurundoktoru) 3 Nisan 2018   Herkese selamlar;
Bizler yurt disinda calisan tip doktorlariyiz. Bu hesabi Turkiyede degisik nedenlerden dolayi doktora gidemeyen magdurlara ucretsiz danismanlik vermek icin kurduk. Buradaki tavsiyeler doktoru bizzat gormenin yerini tutmayabilir. Imkaniniz varsa doktora gidiniz. — Magdurun Doktoru (@magdurundoktoru) 31 Mart 2018 Uzmanlık alanlarımız-7 (çocuk nörolojisi eklendi)

İç hastalıkları
Romatoloji
Nefroloji
Gastroenteroloji
Enfeksiyon hastalıkları
Kardiyoloji
Çocuk
Nöroloji
Psikiyatri
Kadın Doğum
Radyoloji
KBB
Göz
Çocuk Cerrahisi
Genel Cerrahi
Dermatoloji
Patoloji
Diş
Onkoloji
Çocuk nörolojisi — Magdurun Doktoru (@magdurundoktoru) 5 Nisan 2018

 

MAĞDURA KİMLİK SORULMAZ

‘#Mağdura kimlik sorulmaz...’ sloganıyla yola çıkan gönüllü avukatlar da herkese yardımcı olmak için böyle bir platform oluşturduklarını söyledi.
Kendilerine WhatsApp ile email üzerinden ulaşılabildiğini aktaran avukatlar, “OHAL uygulamaları nedeniyle mağduriyet yaşayanların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla hukuki destek ile yardımcı olmak istiyoruz. Bu kapsamda, ekte verilen WhatsApp numaralarından gönüllü avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.” denildi.
 
  #Mağdur a kimlik sorulmaz... biz gonullu avukatlarimizla herkese yardimci olmak icin haziriz. Bize #whatsapp ile yahut bir email ile ulasabilirsiniz.
Email: [email protected]
Telefon numaralari icin asagidaki cizelgelere bakiniz. https://t.co/CgcgNzvCRY — Others (@Others_Info) 2 Nisan 2018 OHAL uygulamaları nedeniyle mağduriyet yaşayanların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla hukuki sestek ile yardımcı olmak istiyoruz. Bu kapsamda, ekte verilen whatsapp numaralarından gönüllü avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.
Yeni #Türkiyenin #Ötekileri pic.twitter.com/OTtHGKhd3w — Others (@Others_Info) 31 Mart 2018

Son güncelleme: 10:55 09.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı