• Turkhane Logo

Maduro'nun

ABD, Venezuela Ulusal Kalkınma Bankası'nı (BANDES)

02:29 23 Mart 2019 Cumartesi
Maduro'nun
ABD, Venezuela Ulusal Kalkınma Bankası'nı (BANDES)

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela Ulusal Kalkınma Bankasına (Banco de Desarrollo Economico y Social de Venezuela/BANDES) ait varlıklara müeyyide uygulama kararı alındığı belirtildi.

Müeyyide kararı, 21 Ocakta kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaidonun Özel Kalem Müdürü Roberto Marreronun tutuklanmasının ardından geldi.
BANKADAN YAPILAN HARCAMALAR ABDNİN TAKİBİNDE

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Marreronun tutuklanmasını kınayarak, bundan Nicolas Maduro yönetimini sorumlu tutmuştu.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise Maduro yönetiminin, söz konusu bankayı iktidarda kalmak için kullandığını ileri sürmüştü.
MADURONUN YARDIMCISI HAKKINDA YAKALAMA KARARI
ABD Başkanı Donald Trumpın Guaidoyu Venezuelanın meşru lideri olarak tanıdıklarını açıkladığı 21 Ocaktan bu yana Beyaz Saray Maduro ve yakın arkadaşlarının mal varlıklarını dondurmuştu. 
Son olarak Maduronun yardımcısı Tareck El Aissami hakkında New York eyalati Güney Bölgesi Savcılığı tarafından uyuşturucu kaçakçılığını yönetmek, altın kaçakçılığı ve kara para aklamak suçlarından iddianame hazırlamıştı. 
Aissami hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Son güncelleme: 02:29 23.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı