• Turkhane Logo

Madımak Katliamı’nın üzerinden tam 30 yıl geçti

12:25 02 Temmuz 2023 Pazar
Madımak Katliamı’nın üzerinden tam 30 yıl geçti





Türkiye yakın tarihinin en utanç verici olaylarından Madımak Katliamı’nın üzerinden tam 30 yıl geçti. Hayatını kaybedenler, bugün ölüm yıl dönümleri nedeniyle Sivas başta olmak üzere birçok kentte anılıyor.



Bundan tam 30 yıl önce, 2 Temmuz 1993’te, Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilerek 33 aydının hayatını kaybetmesinin yıl dönümü sebebiyle, başta Sivas olmak üzere birçok kentte anma töreni yapılıyor.



Katliamın yıl dönümünde, 14 Eylül’de yapılacak duruşma da yeniden gündeme geldi. Katliamın firari sanıklar yönünden devam eden davasında katliamın aydınlatılması ve tüm sorumluların cezalandırılması için adalet mücadelesi sürerken, firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karakaş hakkında devam eden davada bir sonraki duruşma 14 Eylül tarihine ertelenmişti.



‘İNSANLIĞA KARŞI’ BİR SUÇ DEĞİLMİŞ



Ancak “insanlığa karşı suçlar” kapsamında değerlendirilmemesi nedeniyle davanın zaman aşımına uğrama tehlikesi sürüyor. Katliamın 30. yıl dönümü olan yarın, davanın zaman aşımına uğraması gündemde.



SİVAS’TA 33 AYDIN VE 2 OTEL GÖREVLİSİ CAN VERDİ



Sivas’ta gerçekleşen katliamda Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Gülender Akça, Metin Altıok, Ahmet Alan, Mehmet Atay, Sehergül Ateş, Behçet Aysan, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Belkıs Çakır, Serpil Canik, Muammer Çiçek, Nesimi Çimen, Carina Cuanna, Serkan Doğan, Hasret Gültekin, Murat Gündüz, Gülsüm Karababa, Uğur Kaynar, Asaf Koçak, Koray Kaya, Menekşe Kaya, Handan Metin, Sait Metin, Huriye Özkan, Yeşim Özkan, Ahmet Öztürk, Ahmet Özyurt, Nurcan Şahin, Özlem Şahin, Asuman Sivri, Yasemin Sivri, Edibe Sulari İnci Türk ve Kenan Yılmaz yaşamını yitirmişti.(karar)



UNUTMADIK



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, katliamın yıl dönümünde kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Kendimi her 2 Temmuz’da o otelde o kabusun içinde yeniden bulduğum, yakın tarihimizin en acı günlerinden biri olan #SivasKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı saygı, rahmet ve hüzünle anıyorum. Yüreğimizde 30 yıldır sönmeyen bu ateşi, kaldırılmayan enkazı #unutMADIMAKlımda.”

Son güncelleme: 12:25 02.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı