• Turkhane Logo

Madenciler son yolculuğuna uğurlandı

Bartın Amasra'da meydana gelen maden patlamasında şehit olanların cenaze namazları bugün de devam etti.

18:00 16 Ekim 2022 Pazar
Madenciler son yolculuğuna uğurlandı
Bartın Amasra'da meydana gelen maden patlamasında şehit olanların cenaze namazları bugün de devam etti.

Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu İşletmesi’ne bağlı madende yaşanan patlamada 41 madenci hayatını kaybetti, 11 madencinin tedavileri hastanelerde sürüyor. Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden 35’i dün toprağa verilirken, 6 işçi ise bugün defnedilecek.



Patlamada yaşamını yitiren işçilerden Remzi Özçelik’in cenazesi, Mamak köyündeki mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.



‘ZATEN BİLİYORDU BUNUN OLACAĞINI’



Madencilerden 38 yaşındaki Öner Yıldız Kaleşah Mahallesi’ndeki evinin önünde yapılan törenin ardından Safranbolu’ya defnedilmek üzere götürüldü.



Madenci Öner Yıldız’ın annesi, evinin önünde yakınlarına, “‘Bana bir şey olursa çocuklara bakar mısınız’ diye söylüyordu. O yüzden evini bize yakından satın aldı. Bilmiyor muydu? Zaten biliyordu bunun olacağını” dedi. Vefat eden Yıldırım’ın kardeşi Mehmet Yıldız ise, kardeşinin emekliliğine sadece bir yılı kaldığını söyledi.



‘TEMİZLEYECEĞİZ’ DEMİŞLER BİZİM CANLARIMIZI TEMİZLEDİLER’



Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, maden ocağında hayatını kaybeden maden işçileri Şaban Yıldırım, Mehmet Bulut, Okan Akgül’ün cenazeleri ise patlamadan iki gün sonra Ahatlar Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı.



Madencilerin evlerinin önünde bir araya gelenler ve yakınları göz yaşlarını tutamadı. Bir hafta önce madenci Şaban Yıldırım’ın, maden ocağında gaz kokusu olduğunu söylediğini, ‘Bizi dışarıya çıkarıp temizleyeceklermiş’ dediğini aktaran kayın validesi Nesrin Akkuş, “‘Temizleyeceğiz’ demişler bizim canlarımızı temizlediler” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 18:00 16.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı