• Turkhane Logo

Macron'dan Tayyip Erdoğan'a: İkiyüzlülüğü bırakalım

Erdoğan görüşmesi öncesi AKP'ye sert eleştirilerde bulunan Fransız Cumhurbaşkanı Macron'dan AB üyeliği açıklaması: İkiyüzlülüğü bırakalım, imkansız!

11:04 06 Ocak 2018 Cumartesi
Macron'dan Tayyip Erdoğan'a:  İkiyüzlülüğü bırakalım
Erdoğan görüşmesi öncesi AKP'ye sert eleştirilerde bulunan Fransız Cumhurbaşkanı Macron'dan AB üyeliği açıklaması: İkiyüzlülüğü bırakalım, imkansız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın resmi ziyareti öncesi Türkiyedeki insan hakları ve basın özgürlüğü konusunda hükümeti eleştiren açıklamalara imza atan Macron ziyaret sırasında Türkiyenin ABye üyeliği konusunda net cevaplar verdi. 

Erdoğan ve Macronun basının sorularını yanıtladığı toplantı oldukça gerilimli bir atmosferde geçerken, Macron Türkiyenin AB üyeliği konusunda net açıklamalar yaptı. 

İLERLEMEYE İMKAN YOK

Erdoğanla yaptıkları görüşmelerin ayrıntılarına da değinen Macron, Güncel gelişmeler ve tercihlerin, AB üyelik sürecinde ilerleme yaşanmasına izin vermediği açıktır. Yeni başlıkların açılması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır, açılır dersem yalan söylemiş olurum. dedi. 

Erdoğan ile yaptıkları konuşmanın oldukça açık bir atmosferde gerçekleştiğini dile getiren Macron Türkiyenin AB üyelik süreciyle ilgili olarak, Her iki tarafın da AB üyelik süreci süreç normal bir şekilde ilerliyormuş gibi sergilediği ikiyüzlülüğü ardında bırakması gerekiyor. Benim gözümde bizim ve bölgemiz açısından oldukça önemli bir ilişki kurmamıza imkan sağlayacak barışçıl bir diyalog gerçekleştirebilmeyi umuyorum dedi.

DEMOKRASİ VE HUKUK VURGUSU 

Türkiye-AB diyaloğu daha sakin olarak devam etmeli. diyen Macron Sputnikin haberine göre, demokrasilerde hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. 

Erdoğanın ABye sitem ettiği basın toplantısına, Fransız bir gazetecinin MİT Tırları sorusuna verdiği cevap damgasını vurdu. Erdoğan, gazeteciyi, F..cülerin ağzıyla konuşmakla suçladı. 

Son güncelleme: 11:04 06.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı