• Turkhane Logo

Macron: Türkiye YPG’ye karşı IŞİD’in vekilleriyle çalışıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye'den netlik istiyorum. Hem NATO üyesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün oluyor? Bu teknik olarak mümkün değil.

22:15 03 Aralık 2019 Salı
Macron: Türkiye YPG’ye karşı IŞİD’in vekilleriyle çalışıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye'den netlik istiyorum. Hem NATO üyesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün oluyor? Bu teknik olarak mümkün değil.





Fransa Cumhurbaşkanı Macron, NATO liderler zirvesi öncesi Trump’la yaptığı  görüşme sonrası Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımı eleştirerek “Türkiye’ye  bazen IŞİD’in vekilleriyle birlikte çalışıyor” iddiasında bulundu.


Fransa Cumhurbaşkanı, ‘Bunu söylediğim için üzgünüm, ama masada ortak bir terörizm tanımı yok. Türkiye’ye baktığımda, bizimle omuz omuza IŞİD’e karşı savaşmış olanlara karşı savaşıyorlar ve bazen IŞİD’in vekilleriyle birlikte çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’deki Fransa vatandaşı savaşçıları Fransa’ya geri getirmesi çağrısını hakkında ise, bunun öncelik olmadığını, hala tümüyle yenilmemiş IŞİD’in tamamen bitirilmesine odaklanılması gerektiğini savundu.

ABD Başkanı Macron’un cevabına karşılık , “İşte bu yüzden kendisi büyük siyasetçi, çünkü bu hayatımda duyduğum en muhteşem net yanıt vermemelerden biriydi ve bence sorun yok” esprisini yaptı.

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “İki şeyi netleştirmeye ihtiyacımız var” diye seslenerek şunları sıraladı:

“Tüm liderlere saygım var ama benim hakkımda kötü şeyler söyleyenlere bir şey diyemem. Ancak Türkiye’den netlik istiyorum. Hem NATO üyesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün oluyor? Bu teknik olarak mümkün değil. ABD Patriot vermediyse, Türkiye, Avrupa’nın NATO’ya uyumlu füze sistemlerini alabilirdi. Ama bunu almamayı Türkiye seçti. Rusya’yı tercih etti… Ayrıca NATO’daki bütün sonuçları bloke edeceklerini söylüyorlar. YPG terör örgütü olarak kabul edilmezse, NATO Zirvesi’nden çıkacak deklarasyonları bloke edeceklerini söylüyorlar. YPG terör örgütü olarak nitelensin istiyorlar. YPG onlar için terörist ama bu bizim tanımımız değil. Türkiye’nin hem bu konu hem de S-400 konusunu açıklığa kavuşturması gerekiyor.”

Son güncelleme: 22:15 03.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı