• Turkhane Logo

Lüks aracında uyuşturucu kullanan AKP’li Haşhaşi: Kürşat Ayvatoğlu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok AKP’li ile yakın ilişkisi bulunan Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks aracında uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

12:26 26 Mart 2021 Cuma
Lüks aracında uyuşturucu kullanan AKP’li Haşhaşi: Kürşat Ayvatoğlu
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere birçok AKP’li ile yakın ilişkisi bulunan Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks aracında uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.



2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan AKP’li Tahsin Babaş’ın seçim kampanyasında görev alan ve belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalışan Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. AKP Milletvekili Hamza Dağ’ın özel kalemi olduğu öne sürülen Ayvatoğlu’nun AKP Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı’nda çalıştığı da iddia edildi.

YAYINLANAN GÖRÜNTÜLER HIZLA YAYILDI


AKP’de çalıştığı söylenen Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığı anlar sosyal medyada “AKP Çocukları” isimli sayfa tarafından yayınlandı. Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks otomobilinde uyuşturucu kullanırken kaydedilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Twitter’daki @AkpCocuklari hesabı, eski görevi Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olan şimdi ise AKP’li vekil Hamza Dağ’ın özel kalemi olduğu öne sürülen Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili bir dizi paylaşım yaptı. Paylaşımlarda Ayvatoğlu’nun satışa çıkardığı lüks araçlar ve otomobilde uyuşturucu kullandığı görüntüler paylaşıldı.

/

“BELEDİYEDE ÇALIŞTIKTAN SONRA ZENGİNLEŞTİ” İDDİASI


“Kürşat arkadaşımdı, iyi tanırım” diyen gazeteci Muhammed Vefa, “Kürşat konuşulacaksa daha önce özel kalemliğini yaptığı Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a da bir bakın. Oğlu neler yapıyor, babası neler yapıyor?” şeklinde bir paylaşım yaptı. Kürşat Ayvatoğlu’nun 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan Tahsin Babaş’ın seçim kampanyasında görev aldığı, belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalıştığı ve o günden sonra zenginleştiği belirtiliyor.

HAMZA DAĞ’IN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA: DANIŞMANI DEĞİL

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan, sosyal medyadaki görüntüleri gündem olan ve Dağ’ın danışmanı olduğu iddia edilen Kürşat Ayvatoğlu hakkında açıklamada bulundu. Doğan, “Hamza Dağ’ın meclis kadrosuna bağlı 3 danışmanı bulunmaktadır. Birinci danışman Muhammet Doğan, ikinci danışman Abdürrahim Atasever, üçüncü danışman Murat Kaygusuz. Genel Merkez Özel Kalemi ise Kadir Aytunkaynak’tır. Bunların haricinde danışmanı yoktur” ifadelerini kullandı.



CHP’Lİ BALTACI: ÜLKE BU KAFAYLA YÖNETİLİYOR YAZIK

Kürşay Ayvatoğlu’nun görüntüleri üzerine CHP’den de tepki geldi. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Twitter hesabından Ayvatoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını paylaştı ve “Nereden nereye geldi Türkiye…” sözüyle Erdoğan’a gönderme yapıp “Ülke bu kafayla yönetiliyor? Yazık” diye yazdı.

SOYLU’DAN “BACAKLARINI KIRIN” TALİMATI

AKP’li Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullandığı görüntüler, birlikte fotoğraf verdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polislere verdiği talimatı akıllara getirdi. Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nın açılış konuşmasında Soylu, “Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız” diye konuştu.
  Hatırladınız mı bu delikanlıyı? En son Ankara’ya göndermiş, “Bakalım oralarda nelerini göreceğiz?” demiştik. Gördük. Toplaş. https://t.co/brjxD1RvVX — AKP Çocukları (@AkpCocuklari) March 25, 2021
KİM HAŞHAŞİ?

Recep Tayyip Erdoğan, özellikle 15 Temmuz sonrası her fırsatta Hizmet Hareketi’ni şeytanlaştırmak için masum insanlara Haşhaşi iftirası atmıştı. 2010 yılında Erdoğan’ın yeğeni Mehmet Erdoğan, İstanbul’da narkotik şube ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 50 kilo esrarla yakalanmıştı. Yeğen Erdoğan, bir yıl geçmeden “Satıcı değil içiciyim” diyerek tahliye edilmişti. 2014 yılında ise ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 5 yıl hapis cezası alan Erdoğan’la birlikte 6 sanığın cezasını önce 4 yıl 2’şer ay hapse indirildi. Mahkeme, Erdoğan’ı denetimli serbestlikle tahliye etti.

 

Son güncelleme: 12:26 26.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı