• Turkhane Logo

‘Lebalep yoğun bakımlara hazır olun’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP lebalep kongrelerini eleştirdi, yoğun bakımların önümüzdeki günlerde ciddi şekilde dolmasının beklendiğini söyledi.

12:52 31 Mart 2021 Çarşamba
‘Lebalep yoğun bakımlara hazır olun’
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP lebalep kongrelerini eleştirdi, yoğun bakımların önümüzdeki günlerde ciddi şekilde dolmasının beklendiğini söyledi.


Emir, “Pandemide büyük bir dalganın içindeyiz ve çok kötü bir sona doğru da hızla ilerliyoruz. Çok ciddi olmak zorundayız ve çok ciddiye almak zorundayız maalesef. Lebalep kongrelerden sonra lebalep yoğun bakımlara da hazır olmak durumundayız çünkü pandemi ağır bir şekilde üstümüze doğru geliyor ama sizin iktidarınız bunun ne kadar farkında, doğrusu bilemiyorum.” dedi.

“AĞIR HASTA ORANI DÜNYA ORTALAMASININ 4 KATI”


Emir, aç-kapa modelleriyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele edilemeyeceğini kaydetti.

Emir, “Türkiye’deki ağır hasta oranının dünya ortalamasının 4 kat üstünde olduğunu da bilmeniz lazım. Son derece ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Aşılanıyoruz. Aşılar ne kadar etkili, tartışılır. Uluslararası bir yayın var mı aşı konusunda, bizim aşımız konusunda? Yok. Niye yok? Bu sorunun cevabı belli değil.” şeklinde konuştu.


Erdoğan, “Bakın bir kongre yapıyoruz salgın döneminde… Lebalep dolu.” demişti.

“ETKİNLİĞİ YÜZDE 100 NASIL OLUYOR?”

Sağlık Bakanlığı’nın sorulara cevap vermediğini aktaran Emir, “Her gün kaybettiğimiz 150’den fazla vatandaşımız arasında aşı olan hiç yok mu? 2 doz aşısını olan hiç yok mu? 65 yaş üstü vatandaşımızı kaybetmiyor muyuz? Aşılanıp da hayatını kaybeden hastalarımız var ise eğer bizim kullandığımız aşının etkinliği nasıl yüzde 100 oluyor; nasıl bizim aşımız hastaneye yatma oranını yüzde 100 oranında azaltmış oluyor?” sorusunu yöneltti.

BAKAN KOCA’NIN AŞI ÇELİŞKİSİ

Murat Emir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakana soruyorum: ‘Avrupa Birliği söyledi, Türkiye’ye 1,4 milyon Pfizer aşısı geldi mi?’ diyorum, cevap yok. Beş gün bekliyoruz, cevap yok. Sonra bir gazeteciye yazıyor, ‘Ciddiye almazdım onları da siz gündeme getirdiniz diye cevap vereyim’ diyor ve BioNTech’ten getirdiği bir belgeyi sunuyor. ‘Bunu da yayın, bakın, ben yalan söylemiyorum’ diyor. Belgede ne diyor biliyor musunuz? ‘1,4 milyon doz Pfizer aşısı geldi ve bunlar 24 Mart ve 25 Mart’ta geldi.’”

“Oysa Sayın Bakanın 24 Mart’ta attığı ‘tweet’te kendisi diyor ki: ‘23’ünde 750 bin, 24’ünde de 700 bin doz aşı geldi.’ Şimdi bir bakan 24’ünde başka, 25’inde -kendi sunduğu bir belgede- başka bir veri kullanır mı?” sorusunu yönelten Emir, “Böyle kritik bir meselede böylesine hem rakam düzeyinde hem tarih düzeyinde bir yanılsama mümkün müdür? Demek ki ciddi yapılmıyor, ciddiye alınmıyor ve kendini kurtarmak için BioNTech’e diyor ki: ‘Bana bir belge gönder.’ Ancak kendi attığı ‘tweet’ten haberi olmadığı için de birbiriyle tutarsız iki tane bilgiyle karşı karşıyayız. Hangisine inanacağız bilemiyoruz ve Sayın Bakan gerçekten çelişkiler yumağı.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:52 31.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı