• Turkhane Logo

Kuytul’un cezaevinden ses kaydı yayınlandı: ‘Ankara’dan özel bir talimat verildi’ dediler

Kuytul’un cezaevindeki telefon görüşmesinde yaptığı konuşma yayınlandı.

14:30 21 Mayıs 2022 Cumartesi
Kuytul’un cezaevinden ses kaydı yayınlandı: ‘Ankara’dan özel bir talimat verildi’ dediler
Kuytul’un cezaevindeki telefon görüşmesinde yaptığı konuşma yayınlandı.


Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un Ağrı Patnos Cezaevinden ilk ses kaydı yayınlandı. Kaloriferler yanmadığı ve cezaevi soğuk olduğu için üşüdüklerini kaydeden Kuytul, tutuklanması ve cezaevindeki muameleyle ilgili çarpıcı bir bilgi verdi. Kuytul, “Ankara’dan özel bir talimat geldiğini söylediler. Herhalde bir son dakikada bir talimat verildi.” dedi.

Kendisinin tutuklanmasına sebep olan kişiyle ilgili bilgiler veren Kuytul, “İstihbaratla ilişkisi olduğunu bildiğimiz birisi ta 1 ay önce benim tutuklanacağımı söylemiş. Benim tutuklanmam 20 mart olayından daha önce verilmiş bir karar. Mahkeme aslında sadece bir tiyatroydu. Tutuklanacağım belliydi. Tüm Emniyet ve Adliye’yi doldurmuşlardı. Belli ki cezaevine gireceğimin işaretiydi.” dedi.


“BİZİ TUTUKLATAN  KİŞİ MİT’E ÇALIŞIYOR”

Tutuklanmaya sebep olan ifadenin sahibiyle ilgili değerlendirmeler yapan Kuytul, “Bu hainin ifade değiştirmesinin sebeplerini savcıya ve hakime anlattım. Sulh Ceza Mahkemeye benzemeyen bir mahkeme. Tamamen talimatla hareket ediyor. Dosya hakkında hiçbir şey bildiği yok. Böyle davranmayan tek tük olabilir ama geneli böyle.

İstediğin kadar haklı olun istediğiniz kadar delilleri ortaya koyun hiçbir şey değişmiyor. Sonuç yine aynı. Bu adam yıllardan beri MİT’çilerle görüşen birisiydi. Kan örneği alması MİT’çiler yıllarca onunla görüşüyordu ve bunu bana anlatıyordu. ‘Zamanı geldiğinde bunu kullanırız’ diye düşünmüşler ve harekete geçmişler. Sonuçta bunu yaptırdılar. Bu adam yıllardır MİT’çilerle görüşen ve İslam düşmanlığı yapan bir adam” ifadelerini kullandı.

“BU İŞ ANKARA’DAN KARARLAŞTIRILDI, MAHKEME TAM BİR TİYATRO”

Adana’da Furkan Vakfı gönüllülerinin 20 Martta polis şiddetine maruz kalmasını hatırlatan Kuytul, “Savcının ifade alması mahkemeye sevk etmesi hepsi bir tiyatroydu. 20 Mart olayından sonra Soylu’nun ve Bahçeli’nin konuşmaları aslında operasyonun habercisiydi. Soylu, ‘TC devleti gerekeni yapacaktır’ demişti benimle ilgili. Demek ki yapacakları buymuş. Bu iş oradan kararlaştırıldı ve oradan uygulandı. İtikafa karışmamaları da aslında bu operasyonun hatırı için olabilir diye düşünüyorum.

Bir tiyatro oynanıyor, önceden karar veriliyor her türlü hazırlık yapılıyor. Cezaevine bugün önemli birisi gelecek diye haber veriyorlar. Orda hazırlık yapılıyor. Savcıda boş hakim de boş. Kararı başkaları veriyor zaten.” diye konuştu.

“8 YILDIR ZULÜM YAPIYORLAR”

‘İtikaf düşmanı gibi görünmeyelim’ kılıfı uydurduklarını aktaran Kuytul, “Nasılsa bayramdan sonra yapacağımızı yapacağız. Bu bunların ilk zulmü değil 8 yıldır yapılanları hatırlayın. Atmadık iftira bırakmadılar, konuşmalarımı kırptılar, vakıf ve derneklerimizi kapattılar, arkadaşlarımızı tehdit ettiler, bir kısmına bazı şeyler teklif ettiler. Aslında şu an yaptıkları şey bunların devamı.” bilgisi verdi.


 

Son güncelleme: 14:30 21.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı