• Turkhane Logo

Kütahya’da seçim çalışması yapan CHP’li kadınlara saldırı

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, kentte bulunan Perşembe pazarında, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için broşür dağıtan CHP Kadın Kolları üyesi kadınların, bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.

11:25 19 Mayıs 2023 Cuma
Kütahya’da seçim çalışması yapan CHP’li kadınlara saldırı
CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, kentte bulunan Perşembe pazarında, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için broşür dağıtan CHP Kadın Kolları üyesi kadınların, bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.





CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kütahya’da bulunan bir pazarda 13. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için broşür dağıtan CHP Kadın Kolları üyelerinin bir grup tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını belirtti.



Aksaz, paylaşımında, saldırıya ilişkin “Bugün Perşembe pazarında broşür dağıtırken arkadaşlarımız partililerimiz fiili saldırıya uğradı, darp edildi” dedi. Aksaz, saldırıyı kınayan basın açıklaması yaptıkları esnada “çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın linç girişimine maruz kaldıklarını” ifade etti.



Aksaz’ın açıklaması şöyle:



“Bu saldırılar, demokrasiye, anayasal düzene, insanlığa karşı yapılan saldırılardır. Kadınlara kalkan eller insanlığa kalkmıştır. Çok daha ağır sonuçları olabilecek bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir. Habur’da seyyar mahkeme kurarak teröristleri aklayanları, ülkeye sokanları, biliyoruz. Bu çirkin saldırılardan medet umanlar elbette kaybedecekler. Bizi yıldıramazlar. Biz demokrasi demeye, insanlık, hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz.



Arkadaşlarımız burada seçim çalışması yaparken standımız saldırıya uğradı. İçlerinde 70 yaşında olan kadınlarımızın da bulunduğu partililerimiz burada darp edildi. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasiyi getirmek için çalışıyoruz, seçim için çalışıyoruz. Böyle bir saldırıyı kabul etmiyoruz. Bu şekilde saldırı bir terördür, bu siyasi bir terördür. İnsanlık dışı bir davranıştır. Bu şekilde bizleri durduramazsınız. Türk halkının demokrasi isteğini durduramazsınız.”




Bugün Perşembe pazarında broşür dağıtırken arkadaşlarımız partililerimiz fiili saldırıya uğradı, darp edildi.
Saldırıyı kınayan basın açıklamamız esnasında çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın çok ciddi linç girişimine maruz kaldık. #SanaSöz #Kütahya pic.twitter.com/jMCauOL2H2— Dr Zeliha Aksaz Şahbaz (@drzelihaaksaz) May 18, 2023




ŞİKAYETTE BULUNULDU



CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında şikayette bulunduklarını ifade ederek “Kütahya’da Fatih Pazaryeri’nde 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun broşürlerini dağıtan Kadın Kolları üyelerimiz saldırıya uğradı. Demokrasiyi içine sindiremeyen bu zihniyetin ülkeye verebileceği bir şey kalmamıştır. 28 Mayıs’ta bu düzen değişecek” notuna yer verdi.

Son güncelleme: 11:25 19.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı