• Turkhane Logo

Kurye öldü, zanlı kaçtı, günler sonrasına ait fotoğraf tartışma başlattı

Türk vatandaşı Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile

17:09 10 Aralık 2023 Pazar
Kurye öldü, zanlı kaçtı, günler sonrasına ait fotoğraf tartışma başlattı
Türk vatandaşı Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un 36 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer’e resmi araçla çarparak ölümüne sebep olması ve tutuklanmadığı için yurtdışına çıkması gündemdeki yerini koruyor.

İsmail Saymaz: Somali Cumhurbaşkanının oğlu ‘yukarıdan’ gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş olabilirİsmail Saymaz: Somali Cumhurbaşkanının oğlu ‘yukarıdan’ gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş olabilir
TÜRK HEYET SOMALİ CUMHURBAŞKANINI ZİYARET ETTİ: MASADA ASKERİ İŞBİRLİĞİ VARBirGün’de yer alan habere göre; Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin, Somali Cumhurbaşkanı’nı makamında ziyaret ederek askeri iş birliği hakkında görüşme yaptığı öğrenildi.
KAZADAN SONRA SERBEST BIRAKILDI ÜLKEDEN GİTTİ
30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşen kazanın ardından Yunus Emre Göçer, hayati tehlike altında hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınırken Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud, savcılığın karşısına bile çıkarılmadan karakoldan serbest bırakılmıştı. Mohamed Hassan Sheikh Mohamud, 2 Aralık’ta tarifeli uçakla Türkiye’den elini kolunu sallayarak kaçmış, Yunus Emre Göçer ise 6 Aralık’ta yaşamını yitirmişti.
ÜST DÜZEY ASKERİ UZMANLAR DA KATILDI
Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un Türkiye’den kaçmasından 5 gün, Yunus Emre Göçer’in yaşamını yitirmesinden bir gün sonra ise (7 Aralık) Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’u makamında ziyaret ettiği öğrenildi.
Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi İbrahim Mete Yağlı ve üst düzey askeri uzmanlar ve subayların katıldığı ziyaret, Somali Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinden paylaşıldı.
‘ASKERİ İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ…’
Somali Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kardeş ülkemiz Türkiyeden askeri uzmanlar ve üst düzey subayları kabul eden Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Şeyh Mahmud, Somali Ulusal Ordusunun yeniden inşası ve Eş-Şebab teröristleriyle mücadeledeki rollerinden dolayı kendilerine teşekkür etti” dendi.
Açıklamanın devamında, heyetin, Somali Cumhurbaşkanı ile mevcut askeri iş birliğinin güçlendirilmesi hakkında görüştüğü belirtildi:

“Bu toplantıya Türkiyenin Somali Büyükelçisi Sayın İbrahim M. Yağlı da katılarak, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin güçlendirilmesi, Türk kardeşlerin kurtuluş operasyonundaki desteğinin önemi ve Somaliye yönelik eğitim planının ele alındığı belirtildi.”

Son güncelleme: 17:09 10.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı