• Turkhane Logo

Kurtulmuş: Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananları ibretle izliyoruz

AK Partili Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden rektör protestoları ve gözaltılara açıklamada bulundu.

19:32 03 Şubat 2021 Çarşamba
Kurtulmuş: Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananları ibretle izliyoruz
AK Partili Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden rektör protestoları ve gözaltılara açıklamada bulundu.



Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesinde yaşananları ibretle izliyoruz. Birkaç marjinal provokatörün yaptığı işler Boğaziçi Üniversitesindeki öğrenci evlatlarımızı bağlamaz dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın canlı bağlantıyla katıldığı, Şahinbey Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı 7. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlı olmasını diledi.


Boğaziçi Üniversitesine kurum dışından olan Prof. Dr. Melih Bulunun atanmasıyla başlayan protestoları ve gözaltılara ilişkin konuşan Numan Kurtulmuş, Türkiyeyi bir takım gerilimlerin içerisine sokmalarına asla müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Her fırsattan istifade edip Gezi Parkı eylemlerinden bu yana bir şekilde Türkiyeye vakit kaybettirmek isteyenlerin, Türkiyeyi çelişkilerle, iç çatışmalarla oyalamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bir olarak, beraber olarak, güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz.

YAŞANANLARI İBRETLE İZLİYORUZ

En son Türkiyenin gözde üniversitelerinden birisi Boğaziçi Üniversitesinde yaşananları ibretle izliyoruz. Biz geçmiş dönemlerde üniversitelerin karanlık bir zihniyet tarafından nasıl sağ ve sol diye bölündüğünü, sokakların nasıl bölündüğünü, hatta ve hatta şehirlerin nasıl birbirine düşman edildiğini çok iyi biliyoruz. Gençlerin arasında fitne fesat sokmak ancak ve ancak Türkiye karşıtlarının yapacağı bir iştir. Gençlerin arasında çatışma ortamını geliştirmek Türkiye karşıtlarının yapacağı bir iştir. Biz üniversitelerimizin bilimle, araştırmayla, makalelerle, konferanslarla, projelerle anılmasını, velhasıl üniversitelerimizin şehirleriyle bütünleşerek ülkesine hizmet etmesini istiyoruz. Üniversiteler şu ya da bu siyasi görüş mensuplarının millete hakaret edeceği yerler değildir. Kim olursa olsun üniversitelerde yere Kabe resmi koyarak birilerinin provokasyon yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

BİRKAÇ MARJİNAL PROVOKATÖRÜN...

Birkaç marjinal provokatörün yaptığı işler Boğaziçi Üniversitesindeki öğrenci evlatlarımızı bağlamaz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kahir ekseriyeti, çok büyük bir çoğunluğu bu vatana bağlıdır, bilim sevdalısıdır, yetişmiş insanlardır, ufku açık gençlerdir. Velhasıl pırıl pırıl gençlerdir. O gençleri siyasete bulaştırmak da kimsenin haddi değildir. Boğaziçindeki tartışmaların ilk gününden itibaren meydanda yer alan, bir takım radikal marjinal gruplara en büyük desteklerin CHPnin İstanbul örgütü tarafından verildiğini de cümle alem görüyor mu, görüyor. Bunları göreceğiz, bileceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz daha çok uzundur.

Son güncelleme: 19:32 03.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı