• Turkhane Logo

'Kürtlerin ayrı bir ırk olduğunu söylemek' propagandaya giriyor..

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir davaya ilişkin gerekçeli kararında "Kürtlerin ayrı bir olduğu" fikrinin propaganda malzemesi gibi değerlendirdiği görüldü.

14:44 28 Aralık 2017 Perşembe
'Kürtlerin ayrı bir ırk olduğunu söylemek' propagandaya giriyor..
İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir davaya ilişkin gerekçeli kararında "Kürtlerin ayrı bir olduğu" fikrinin propaganda malzemesi gibi değerlendirdiği görüldü.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi baktığı bir davaya ilişkin açıkladığı gerekçeli kararında, “Kürtlerin ayrı bir ırk olduğu” fikirlerinin propaganda malzemesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açıklanan bir gerekçeli kararda skandal ifadelere yer verildi. Emra Asyılı isimli genç, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek, örgüt propagandası yapmak iddiasıyla 25 Eylül 2017de tutuklandı. Tutuklanmasının üzerinden bir gün geçmeden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, TMK 7/2 kapsamında cezalandırılması istendi. 
 
Karar duruşması görülen Asyılı, mahkemece örgüt propagandası yapmak gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Suçun yayın yoluyla işlendiği gerekçesiyle artırıma giden mahkeme heyeti, Asyılının cezasını 2 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme, verdiği kararın ardından Asyılının tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak, tahliyesine karar verdi. 
 
KÜRTLERİN IRK OLDUĞU PROPAGANDA MALZEMESİYMİŞ!
 
Mahkeme, gerekçeli kararında ise skandal ifadelere yer verdi. Kararda, “Kürtlerin ayrı bir ırk olduğu, Kürdistanın ayrı bir coğrafya olduğu, Kürdistan coğrafyasının 4 parçaya bölündüğü, Kürtlerin asimilasyona tabi tutulduğunun propaganda malzemesi olarak kullanıldığına” yer verildi. 
 
Mahkemenin ilgili bölümünde Bu nedenle de silahlı eylemler örgütler tarafından silahlı propaganda olarak adlandırılmaktadır. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesindeki yerleşim birimlerinde, sosyo-ekonomik seviyesi düşük iyi bir eğitim almamış olan kesimde Kürtlük bilincinin yaratılması için, 1. Kürt olduğu iddia edilen vatandaşlarımızın ayrı bir ırk olduğu. 2. Ayrı bir dillerinin bulunduğu. 3. Binlerce yıllık bir tarihe sahip oldukları. 4. Yaşadıkları toprakların en eski zamanlardan beri kendilerine ait olduğu ve Kürdistan olarak anıldığı, 5. Nevruz un Kürtlerin ulusal kurtuluş bayramı olduğu, 6. Kürdistan tabir edilen bölgenin sürekli sömürgeciler tarafından istilaya tabi tutulduğu gibi fikirler enjekte edilmekte, yani propaganda malzemesi olarak kullanılmaktadır ifadesi kullanıldı. 
 
MAHKEME KADINLARA SARDI
 
Örgütün istismarcı bir karakteri olduğu ve istismar edilen grupların başında kadınlar ile çocukların geldiğini söylemenin mümkün olduğu ileri sürülen kararda, Özgürleşme vaadiyle kandırılarak terör örgütüne katılımı sağlanan kadınların, Yüce Kadınlar Topluluğu adlı yapılanma aracılığı ile siyasi ve silahlı mücadelede kullanılmaktadır. Terör örgütü aynı zamanda kadınları intihar saldırılarında, propaganda faaliyetlerinde, kitlesel eylemlerde, örgüt içi iktidar mücadelelerinde, bilgi toplamada, eleman temini faaliyetlerinde, erkek örgüt mensuplarının örgütten kaçmalarının engellenmesinde ve motive edilmelerinde bir araç olarak kullanmıştır şeklinde skandal ifadelere yer verdi. 
(mezopotamya ajansı)

Son güncelleme: 14:44 28.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı