• Turkhane Logo

'Kürdistan' atkısı lincine IKYB’den açıklama

Irak Kürdistan Bölgesi’nden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’e gelen turistler, 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek isterken çevredekiler tarafından linç edilmişti.

22:19 19 Temmuz 2019 Cuma
'Kürdistan' atkısı lincine IKYB’den açıklama
Irak Kürdistan Bölgesi’nden Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl’e gelen turistler, 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoğraf çektirmek isterken çevredekiler tarafından linç edilmişti.

  Trabzon’da “Kürdistan” bayrağı açtığı için linç edilen 9 turist gözaltına alındıhttps://t.co/NnBPUj4izR pic.twitter.com/7qkK2BAm5T — Yeni Demokrasi (@yeni_demokrasi1) July 18, 2019

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Trabzonda Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarına yönelik linç saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Bianetin haberine göre açıklamada, gözaltına alınan kişilerle ilgili Türkiye’yle temaslarda bulunulduğu ifade edildi.


Hükümet Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, saldırıya uğradıktan sonra gözaltına alınan vatandaşların serbest bırakılması için görüşmelere başladıkları ifade edildi.

 Yapılan açıklamada şöyle denildi:

 “Trabzon’da birkaç vatandaşımız Kürdistan bayrağı ile fotoğraf çektirmek isterken taciz ve saldırıya uğruyor daha sonra gözaltına alınıyorlar. Vatandaşlarımızı mahkemeye vermek istiyorlar.

Kürdistan Bayrağı Irak içerisinde anayasada tanınan bir bayrak olup daha önce de Kürdistan Bölgesi heyetlerinin Türkiye ziyaretlerinde, başta havalimanları olmak üzere diğer resmi kurumlarında kullanılmıştır. 

Bu olaydan dolayı Kürdistan Bölgesi Başbakanı endişelerini ifade ederek, hükümet yetkililerin konuyla yakından ilgilenmesi ve gözaltında bulunan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için Türk yetkilileri ile temasa geçmesi için talimat vermiştir.

  IKYB’den Trabzon Saldırısı Açıklaması https://t.co/PUblAtraF0 pic.twitter.com/uTHXJ3UEPH — bianet (@bianet_org) July 19, 2019

Saldırıya maruz kalan ve gözaltına alınan turistler ise serbest bırakıldı.

  İki günlük kabus yaşayan Kürdistanlı turistler. Artık özgürler. Ama Trabzon travmasını ömür boyu unutamazlar. pic.twitter.com/ZYIQUFcuE3 — Arif Zêrevan (@ArifZerevan) July 19, 2019

  Kürt milli kıyafeti kiras û fîstan giyip erkek çocuğunu da Kürdistan yazılı atkı ile resim çekmeye uğraşan Kürt anneye kin besleyen ya da saldırma fikrine sahip olabilen kişiler ruh ve şuur hastası olmalı. pic.twitter.com/A6ik8HnxUB — Arif Zêrevan (@ArifZerevan) July 19, 2019

 

Son güncelleme: 22:19 19.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı