• Turkhane Logo

Kuran-ı Kerim’i suç delili diye mühürleyip koliye koydular

Hizmet Hareketi mensuplarına yapılan operasyonlarda Kur’an tefsiri ve hadis kitaplarına suç delili olarak el koyulduğunu gösteren fotoğraflara yenisi eklendi.

13:41 17 Ekim 2020 Cumartesi
Kuran-ı Kerim’i suç delili diye mühürleyip koliye koydular
Hizmet Hareketi mensuplarına yapılan operasyonlarda Kur’an tefsiri ve hadis kitaplarına suç delili olarak el koyulduğunu gösteren fotoğraflara yenisi eklendi.


Bir adliyede, Kuran-ı Kerim ve dini kitapların suç delili olarak bir koliye konup mühürlendiği ortaya çıktı. Eski hakim Osman Kaçmaz, “AKP döneminde Kuran-ı Kerim’in suç delili sayılıp el koyulduğunu gözlerimle gördüm” dedi.

Eski Hakim Osman Kaçmaz, Kuran-ı Kerim ve dini kitaplara suç delili olarak el konulduğunu gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.


Kuran-ı Kerim ve muhtelif okuma kitapları başlıklı mühürlü kolinin fotoğrafını paylaşan Kaçmaz, “CHP’nin Tek Parti döneminde Kuran-ı Kerim’i suç delili sayıp topladıkları iddiası doğru mudur bilmem ama bu gün AKP döneminde Kuran-ı Kerim’in suç delili sayılıp el koyulduğunu gözlerimle gördüm” ifadesini kullandı.

/

KUTSAL KİTABIMIZ KUR’AN’I KOLİYE KOYUP MÜHÜRLEDİLER

Kaçmaz’ın paylaştığı 9 nolu mühürlü kolinin üzerinde beyaz bir sayfa üzerine ‘Kuran-ı Kerim ve Muhtelif Okuma Kitapları 108 adet’ yazısı yazıldığı görülüyor. Kırmızı bir resmi mühür bulunan koliye yapıştırılan tutanakta ise Kuran-ı Kerim ve dini kitapların listesi yer alıyor.

SÖZLER, EFENDİMİZ, HAYAT KAYNAĞIMIZ NAMAZ…

Hizmet Hareketi mensubu bir kişinin ev aramasında suç delili olarak el konulduğu düşünülen listede yer alan kitaplardan bazıları şöyle:

“Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz Muhtasar, Reşit Haylamaz
Hayat Kaynağımız Namaz Yusuf Güven
Sözler Bediüzzaman Said Nursi
Efendimizin Bir günü Prof. Dr. Abdülhakim Yüce
Sorulara Açılan Pencereler Muhittin Küçük”




KURAN VE TEFSİR KİTAPLARI SUÇ DELİLİ

Kur’an tefsiri ve hadis kitaplarına daha önce yürütülen soruşturmalarda da el konulması tepki çekmişti. Geçtiğimiz Haziran ayında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen cemaat soruşturmasında, bir eve baskın düzenleyen polis, Kur’an ve hadis kitaplarına suç delili olarak el koydu. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı da geçtiği haberde Kur’an ve hadis kitaplarını yasaklı yayın olarak abonelerine servis etti. KOM’da sergilenen yasak kitaplar arasında Elmalılı Kur’an meali ve tefsiri, İslam Fıkhı Ansiklopedisi, El-Kulûbu’d-Dâria adlı dua kitabı ve Kütübi Sitte adlı hadis ansiklopedisi dikkati çekti.
  CHPnin Tek Parti döneminde Kuran-ı Kerimi suç delili sayıp topladıkları iddiası doğrumudur bilmem ama bu gün AKP döneminde Kuran-ı Kerimin suç delili sayılıp el koyulduğunu gözlerimle gördüm. pic.twitter.com/5mFmTd7Tp0 — Av. Osman Kaçmaz (@AvOsmanKacmaz) October 16, 2020
 

Son güncelleme: 13:41 17.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı