• Turkhane Logo

Kültür Bakanlığından bakan yardımcısının filmine 1 milyon lira hibe

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın danışmanlığını yaptığı Mahi filmine 1 milyon liralık destek verdi.

14:27 22 Mayıs 2021 Cumartesi
Kültür Bakanlığından bakan yardımcısının filmine 1 milyon lira hibe
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın danışmanlığını yaptığı Mahi filmine 1 milyon liralık destek verdi.



Filmlerle ilgili değerlendirmeleri yapan Demircan’ın filmine verilen hibeye CHP’li Murat Emir “AKP, kültür sanat alanında da yandaş kayırmaya devam ediyor” tepkisi gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destek vermeye uygun bulduğu film projeleri arasında Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın danışmanlığını yaptığı bir filmin de yer aldığı ve bakanlıktan 1 milyon TL destek verildiği ortaya çıktı.


Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığının duyurusuna göre bu yılın üçüncü destekleme kuruluna uzun metrajlı sinema filmi projesi kapsamında toplam 48 proje destek başvurusunda bulundu. Bunlardan 32’si desteklenmeye uygun bulunmadı, 16’sına destek verildi. Bu projelere toplam 25 milyon 50 bin TL’lik destek verildi.

Destek alan projeler arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın danışmanlığını yaptığı Mahi (Üsteğmen Kara Fatma) isimli sinema filmi de bulunuyor. Desteklerin açıklanmasının ardından Mahi’nin Senaristi İlknur Bektaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etti. Demircan’ın ziyaretinden bir fotoğraf paylaşan Bektaş, “Yıllardır çalışmalarımı bilen, inanan, kültür sanat tarihimizin daha ileri taşınması için desteğini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın Mahi filmimizin danışmanı olması bizim için büyük mutluluk” dedi.

BAKAN YARDIMCISI ARACILIK ETTİ

Skandalı ortaya çıkaran CHP Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: “Bu skandal, seçici kurulun tarafsızlığına ve desteğe hak kazanan film projelerine de gölge düşürmüştür. Yandaş için her imkanı seferber eden AKP, kültür sanat alanında da yandaş kayırmaya devam ediyor. Filmlerin değerlendirme aşamasında Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bulunduğu konum itibariyle tüm projelere eşit mesafede durması gerekirken, tam aksine başvuran projeler arasından birine danışmanlık yapmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kendi danışmanlığını yaptığı film projesine kaynak sağlanmasına aracılık etmiştir.”

Son güncelleme: 14:27 22.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı