• Turkhane Logo

Kulisler Soylu'yu konuşuyor: 'Geldiği noktadan memnun değil'

Gazeteci Tolga Şardan, AKP tarafından yeni dönemde milletvekili adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden bu göreve getirilmek istediğini, son dönemdeki açıklamalarının ardında bu niyetin yattığını söyledi. Şardan

15:37 02 Mayıs 2023 Salı
Kulisler Soylu'yu konuşuyor: 'Geldiği noktadan memnun değil'
Gazeteci Tolga Şardan, AKP tarafından yeni dönemde milletvekili adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden bu göreve getirilmek istediğini, son dönemdeki açıklamalarının ardında bu niyetin yattığını söyledi. Şardan

T24 yazarı Tolga Şardan, 14 Mayısta yapılacak seçimde iktidar partisi tarafından İstanbuldan aday gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun adımlarını köşesine taşıdı.

Soylunun Meclise girmesinin garanti olduğunu söyleyen gazeteci, Ankarada siyaseti takip edenler, iki kez istifa etmesine rağmen yine de bakanlık görevine devam eden Soylunun bu kez neden milletvekili adayı yapıldığını biliyor. Ancak Soylu, geldiği noktadan memnun değil. İçişleri Bakanlığını milletvekilliğine tercih eden bir görüntü veriyor son zamanlarda, özellikle parti tabanına dedi.
Şardan, kulislerde Soylunun bakanlıktaki yakın çalışma ekibine de benzer değerlendirmelerde bulunduğunun konuşulduğunu dile getirdiği yazısında şunları kaydetti:
Bakanlıktaki yakın çalışma ekibine de benzer değerlendirme yaptığı yine bakanlık kulislerine yansımış durumda.
Soylu, geçtiğimiz günlerde emniyet teşkilatı içinde yeni yapılanma ortaya çıkarıldığından söz etti. Katıldığı son televizyon programlarından birisinde tespit edilen yapı içinde yer aldığı anlaşılan polisler için gerilla polisler değerlendirmesini yaptı.
TEŞKİLATTA MUHALİF DURUŞ SERGİLEYENLERİ TEHDİT EDİYOR BİR BAKIMAÇalışmaların son aşamaya geldiğini ve savcılığa dosya gönderileceğinden bahsetti. Emniyet teşkilatında son günlerin konusu, Soylunun ortaya koyduğu gerilla polisler oldu. Bu işin sonunda ne çıkacak şimdilik belli değil. Ama Soylu, teşkilatta kendisi ve ekibine muhalif duruş sergileyenleri aba altından gösterdiği sopayla tehdit ediyor bir bakıma.
Siyasetteki kartları yerinde kullanmayı bilen politikacılardan sayılan Soylunun, muhteşem bilgi elde etmesi halinde, en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla paylaşarak siyasi güç devşireceğini bu işlerin içindeki hemen herkes biliyor.
MESAJI ERDOĞANA GÖNDERDİĞİNİ DÜŞÜNMEK YANLIŞ OLMAZAyrıca, seçim öncesinde bir kez daha Amerikaya yüklenmesi, seçim kararını alan mensubu olduğu iktidarın lideri Erdoğan olmasına rağmen, demokrasinin koşulu seçimi darbe olarak nitelemesi, boşuna değil. Hepsi Soylunun planlarının bir parçası.
Soylunun bu konudaki söylemlerinin ardında yeniden İçişleri Bakanı koltuğuna oturmak istediği mesajını Erdoğana gönderdiğini düşünmek yanlış olmaz. Nihai amacının Erdoğan sonrasında AKPnin başına geçmek olduğunu unutmamak gerek elbette. 15 Mayısın ilk saatlerinde durumun nasıl şekillendiği daha net ortaya çıkacak kuşkusuz.

Son güncelleme: 15:37 02.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı