• Turkhane Logo

Kulisler HDP'nin kararını tartışıyor: Aday çıkarmaktan vaz mı geçti?

HDP'nin seçim sürecinde nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilirken; Habertürk yazarı Fatih Altaylı dikkat çeken bir iddiayı köşesine taşıdı.

15:47 07 Mart 2023 Salı
Kulisler HDP'nin kararını tartışıyor: Aday çıkarmaktan vaz mı geçti?
HDP'nin seçim sürecinde nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilirken; Habertürk yazarı Fatih Altaylı dikkat çeken bir iddiayı köşesine taşıdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin ayrılma kararıyla Millet İttifakında başlayan kriz süreci, Akşenerin ikna edilip Kemal Kılıçdaroğlunun 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesiyle sona erdi.

Önceki akşam gerçekleştirilen altılı masa toplantısı sonrası SAADET lideri Karamollaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlunu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.
HDPDEN KILIÇDAROĞLUNA DAVETSon olarak HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 6 Mart akşamı Habertürk yayınında Fatih Altaylının sorularını yanıtladı. 
Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna çağrı yapan Sancar, Toplumda güçlü bir değişim isteği var. Sayın Kılıçdaroğlunun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz dedi.  
HDP ADAY ÇIKARACAK MI?Millet İttifakının adayının resmen açıklanmasının ardından seçim sürecine giden yol hızlandı. Kulisler ısınırken; HDPnin tavrının ne olacağı da gündeme geldi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde HDPnin aday çıkarıp çıkarmayacağı konusunu ele aldı.
Herkesin merak ettiği HDP’nin tavrının ne olacağı idi. Yani Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek mi vereceklerdi, yoksa kendi adaylarını mı çıkaracaklardı diyen Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Dün Teke Tek’e katılan HDP Eş Genel Başkanı Prof. Mithat Sancar, depremin hemen ardından bir karar alarak aday çıkarma konusunu gözden geçirdiklerini ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasından sonra, Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday çıkarmaktan vazgeçeceklerini söyledi.
Dahası, kendi parti programlarını, destekleyecekleri Cumhurbaşkanı’na empoze etmek gibi bir niyetleri olmadığını, parlamenter sisteme dönmek, adaleti yeniden sağlamak ve demokrasiyi güçlendirmek dışında bir talepleri olmayacağının garantisini verdi.
Bu seçim sonuçlarına doğrudan etki edecek çok önemli bir gelişmedir.
Umarım Bursa’da meydana gelen tatsız olayların daha sık tekrarlanmasına, hendek olaylarının yeniden yaşanmasına neden olmaz.

Son güncelleme: 15:47 07.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı