• Turkhane Logo

Kulis: MHP’den AKP’ye giden mesajlarda "Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez" deniyor

"Bütün mesele reise önümüzdeki seçimin kaybedilme olasılığının olduğunu söyleyebilmek. Bunun bir iktidar değişikliği anlamına gelmeyeceğini, sonrasında daha güçlü olunacağını anlatabilmek"

13:05 23 Temmuz 2022 Cumartesi
Kulis: MHP’den AKP’ye giden mesajlarda
"Bütün mesele reise önümüzdeki seçimin kaybedilme olasılığının olduğunu söyleyebilmek. Bunun bir iktidar değişikliği anlamına gelmeyeceğini, sonrasında daha güçlü olunacağını anlatabilmek"

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, ekonomideki gidişin sadece AKPnin değil, MHPnin de sahaya inmesini zorlaştırdığını yazarken, kulislerde konuşulanları aktardı. 

Bahçeli’nin Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde de ekonominin düzeleceğine dair bir mutabakatın olmadığı biliniyor. O nedenle ekonominin ikinci planda kalmasını sağlayacak her şey MHP’nin de kabulü! diyen Balbay şu ifadeleri kullandı:

MHP’den AKP’ye giden mesajlarda da Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez içerikli cümleler yer alıyor. Bu yöndeki kaygıların hayli derinden ve yüksekten iletildiği söyleniyor.


AKP’nin siyasete devam etmek isteyen ak saçlı gençlerinin gündemi biraz daha farklı. Bu kesimlerin şu tür cümleleri daha yüksek sesle söylediği bize kadar geliyor:

- Biz bu seçimi kaybetsek bile muhalefetin yapabileceği bir şey yok. Tez zamanda pes ederler. Sonraki ilk seçimde çok daha güçlü şekilde iktidara geliriz. 

- Bütün mesele reise önümüzdeki seçimin kaybedilme olasılığının olduğunu söyleyebilmek. Bunun bir iktidar değişikliği anlamına gelmeyeceğini, sonrasında daha güçlü olunacağını anlatabilmek.

- Eğer seçim kaybı söz konusu olursa Erdoğan dışında bir kişi aday gösterilir. Böylece kaybeden Erdoğan olmaz. Erdoğan bir sonraki seçime hazırlanır!

Yeniden altını çizelim, bunlar pencereleri açık, kapalı kapılar ardında konuşulanlar.

Erdoğan’ın iklimi şu aşamada kaybetme olasılığını konuşmaya uygun değil. 

Son güncelleme: 13:05 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı