• Turkhane Logo

Kriz itirafı yapan Erdoğan dolar-asgari ücret kıyaslamasına kızdı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücreti açıkladığı konuşmasında

17:38 16 Aralık 2021 Perşembe
Kriz itirafı yapan Erdoğan dolar-asgari ücret kıyaslamasına kızdı
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücreti açıkladığı konuşmasında

Türkiyede döviz kurlarının tarihi seviyelere çıkması ile Türk Lirası her geçen gün yabancı para birimleri karşısında değer kaybediyor. TL, TCMBnin ilk faiz indirimi sinyalini verdiği eylül ayı başından beri yüzde 30 civarında değer kaybetti.

TLnin yılbaşından beri değer kaybı yüzde 45i buldu. Merkez Bankası, lirada yarattığı hasara rağmen politika faizini tahminler doğrultusunda 100 baz puan indirerek yüzde 14e düşürdü. TCMB böylece önümüzdeki aylarda yüzde 30u aşacağı tahmin edilen enflasyona rağmen zaten negatifte olan TLnin reel getirisini daha da düşürmüş oldu.

BAZI SIKINTILAR VAR
TCMBnin kararının ardından  dolar/TL 15,21lerden 15,68 seviyelerine yükseldi.  Euro/TL ise 17,61lerde işlem görüyor. AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekçinin merakla beklediği asgari ücreti açıklarken işlerin iyi gitmediğini de itiraf etti. Bazı sıkıntılar var. Bunları aşacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Önceliğimizi istihdam korumaya verdiğimizi tekrar söylüyoruz. Salgın sürecinde desteklerimizle sıkıntı yaşamadık dedi.
DOLARLA MI ÇALIŞTIRIYORDUNUZ BU İNSANLARI?
Asgari ücrete yapılan zamma karşın, asgari ücretle çalışanlar dolar bazında kayıplarını telafi edemedi. Bu durumun kıyaslanmasına tepki gösteren Erdoğan Asgari ücreti dolarla kıyaslamak doğru değil. Bizim paramız bellidir, o da Türk Lirasıdır ve biz Türk Liramızı yedirmeyeceğiz. Siz Türk Lirasının olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları. Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir o da Türk lirasıdır. Ülkemiz ve milletimizin geleceğini ne faiz ve kur spekülatörleri ne yeminli iç ve dıştaki Türkiye düşmanları ne de bir avuç aç gözlü muhteris belirleyebilir ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 17:38 16.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı