• Turkhane Logo

Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi bankanın içinde kendini yaktı

Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde patates üreticisi A.Ş., ödeyemediği kredi borcunu yapılandırmak için gittiği Ziraat Bankası şubesinden ret cevabı alınca kendini ateşe verdi.

19:42 10 Eylül 2020 Perşembe
Kredi borcunu ödeyemeyen çiftçi bankanın içinde kendini yaktı
Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde patates üreticisi A.Ş., ödeyemediği kredi borcunu yapılandırmak için gittiği Ziraat Bankası şubesinden ret cevabı alınca kendini ateşe verdi.


Derinkuyu ilçesi’ne bağılı Yazıhüyük beldesinde patates üreticiliği yapan A.Ş. adlı vatandaş, Ziraat Bankası Derinkuyu Şubesi’ne gelerek bankaya olan borcunun yapılandırılmasını istedi. Kredi yapılandırma talebi banka görevlilerince reddedilen çiftçi, yanında getirdiği benzin bidonunu üzerine dökerek kendini ateşe verdi. Bankada bulunan güvenlik personelinin müdahale ederek yangını söndürmesi ve yetkililere haber vermesi üzerine, şubeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunda yanıklar oluşan A.Ş. Nevşehir Devlet Hastanesine sevk edildi.

AKP’NİN GETİRDİĞİ DURUM BU


CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez olay sonrası yaptığı açıklamada, patates üreticilerinin çaresiz bırakıldığını söyleyerek, “Üreticilerin borcu kartopu gibi büyüyor. Üretici çareyi kendini yakmakta buluyor. AKP iktidarının çiftçiyi getirdiği durum bu” dedi.

TARLALAR İPOTEKLİ

Bölgede ekonomik durumu kötü olan çiftçilerin borçlarını ödeyemediği için tarlalarına elektrik idaresince ipotek konulduğunu söyleyen Gülmez “Nevşehir bölgesindeki çoğu çiftçimizin tarlaları şu anda ipotekli. Bu tarlalar ne satılabiliyor ne de devredilebiliyor. Bir de bu yıl patates fiyatları taban olarak 45 kuruşa gidiyor tarladan, tavan olarak da 70 kuruşa satılabiliyor. Maliyeti 90 kuruş; tabii ki üretici bunun altından kalkamıyor, borçlarını ödeyemiyor ve sürekli olarak borçlanıyor. Borçlar gelecek yıla devroluyor, tabii faiz biniyor, faizin faizi biniyor” diye konuştu.

İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAY’DAN TEPKİ

Olaya tepki gösteren İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından, “Ne hale getirdiniz… Ziraat Bankası önünde kendisini yaktı” mesajını paylaştı.
  Bankaya kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçi şube içinde kendini yaktı | Nevşehir’in Derinkuyu İlçesinde patates üreticisi olduğu öğrenilen A.Ş., borçlarını ödeyemediği için yapılandırılma talebi reddedilince Ziraat Bankası Şubesi içinde kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. pic.twitter.com/ZvBW1uPgu7 — Yaşar Usta (@yasarustaportal) September 10, 2020  

Son güncelleme: 19:42 10.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı