• Turkhane Logo

Kral 3. Charles’a kanser teşhisi: Galler Prensi William tahta hazırlanıyor

16:50 12 Şubat 2024 Pazartesi
Kral 3. Charles’a kanser teşhisi: Galler Prensi William tahta hazırlanıyor





Kral 3. Charles’a kanser teşhisi konulması nedeniyle Galler Prensi William tahta geçmeye hazırlanıyor.



İngiliz Kraliyet ailesinin en küçük varisleri Prens George ile Prenses Charlotte, anne ve babaları Cambridge Dükü William ve Düşes Katein.



Kral 3. Charles’a kanser teşhisi konulmasından sonra veliaht Galler Prensi William tahta geçmeye hazırlanıyor. Veliaht Galler Prensi William’ın babasının birçok görevini şimdiden devralmaya başlamasıyla ekibini de yeniden kurması dikkat çekti. Prens, babasına konulan kanser teşhisinin ardından kraliyet görevlerine geri dönerken eski bir diplomatı özel sekreteri olarak atadı.



Kensington Sarayı’ndan yapılan açıklamada, eski Liberal Demokrat lider Paddy Ashdown için de çalışmış olan Ian Patrick’in bu görevi üstleneceği belirtildi. Patrick, Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi’ne katılmadan önce 2002-2006 yılları arasında Bosna’da Lord Ashdown’ın yanında çalışmıştı. Crohn’s & Colitis UK adlı yardım kuruluşunun mütevelli heyetinde yer alıyor.



Prens William, Çarşamba günü Windsor Şatosunda bir yemin törenine ev sahipliği yaptıktan sonra aynı akşam Londra hava ambulansı yardım gala yemeğine katılarak krala destek mesajları için halka teşekkür etti.



Kral 3. Charles’ın yakın zamanda prostat büyümesine yönelik bir prosedür için hastanede kaldığı sırada tespit edilen ve tanımlanamayan bir kanser için düzenli tedavi göreceği açıklanmıştı. Bunun üzerine Kralın günlük programları aceleyle yeniden düzenlenmişti. 42 yaşındaki Galler Prensesi Catherine’in ise hastalık sonrası nekahat döneminde olması nedeniyle resmi görevlerine Paskalya sonrasına kadar devam etmesi beklenmiyor.

Son güncelleme: 16:50 12.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı