• Turkhane Logo

“Kozmik Oda’ya girildi” yalanını Balyoz sanığı emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz patlattı

15:00 03 Ağustos 2023 Perşembe
“Kozmik Oda’ya girildi” yalanını Balyoz sanığı emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz patlattı





Balyoz sanığı emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, “Kozmik Oda” balonunu patlattı, girilen yerin Genelkurmay’ın değil Ankara Bölge Başkanlığı’nın Kozmik Odası olduğunu söyledi. Yavuz, “Genelkurmay’ın ‘Kozmik Oda’sına girildi ve oradaki bilgilerle şu kadar insan öldürüldü falan, bunlar yalan ve yanlış şeyler“ diye konuştu. Bu yalanı seçimlerde kullanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun haksızlığa uğrayan insanlardan özür dilemesi gerektiği belirtiliyor.







Boldmedya‘nın haberine göre, Ulusalcıların diline dolayarak sürekli dile getirdikleri “Kozmik Oda’ya girildi” yalanını Balyoz Darbe Planı Davası sanığı emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz patlattı. Yavuz, Halk Tv’de Genelkurmay’ın Kozmik Oda’sına girilmediğini belirterek “‘Oradaki bilgilerle onlarca adam öldürüldü’ iddiası da yalan” dedi.  Yavuz’un sözleri, aynı “yalan” bilgiyi son seçim sürecinde dillendiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir “özür” borcu olduğunu eleştirilerini gündeme getirdi.



PSİKOLOJİK HAREKET MAKSADIYLA KULLANILDI



Ulusalcıların uzun süredir, AKP’liler arasında da 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından psikolojik harekat maksadıyla en çok kullanılan yalanların başında “Kozmik Oda’ya girildi” yalanı geliyor.



MAHKEME KARARIYLA ANKARA BÖLGE BAŞKANLIĞI İNCELENDİ



“Kozmik Oda Soruşturması” 2009 yılında, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılmış ve mahkeme kararıyla Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı’nda inceleme yapılmıştı. İncelemeyi Hakim Kadir Kayan yapmıştı.



DEŞİFRE OLAN İSTİHBARATÇILAR ŞEHİT EDİLDİ EFSANESİ



Söz konusu inceleme nedeniyle, “Kozmik Oda’ya girildi. İstihbarat görev lilerinin isimleri deşifre edildi. Onlarca istihbaratçı bu yüzden şehit edildi” şeklinde büyük bir şehir efsanesi üretildi.
Bu efsane, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a dayandırıldı. Operasyon gazetecisi Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, 16 Haziran 2018’de yayınlanan “Sabahattin Önkibar – Kozmik Oda ihaneti ve 813 şehit!” başlıklı yazısında, “Önceki Genelkurmay Başkanlarımızdan Orgeneral İlker Başbuğ’un bu ifşası duymazdan gelindi: – “Kozmik Oda’ya girildikten sonra devletimizin yurtdışındaki yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği (sızdırdığı) 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi…” iddiasını gündeme getirdi.




BAŞBUĞ İDDİAYI AYNI GÜN YALANLADI



İlker Başbuğ, Önkibar’ın iddiasına dair aynı gün, avukatı İlkay Sezer aracılığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Medyada yer alan bazı haberlerde müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ’un “Kozmik Oda’ya girildikten sonra, devletin yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği 813 yurtsever görevlimizin tamamına yakını şehit edildi” şeklinde açıklama yaptığına dair bir iddia yer almaktadır. Sayın İlker Başbuğ’un iddia edildiği gibi bir açıklamasının olmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



İNCELEME YAPILMASINI ERDOĞAN İSTEDİ



İlker Başbuğ, televizyonlarda katıldığı canlı yayınlarda defalarca “Kozmik Oda’da inceleme yapılması talimatını dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın istediğini, kendisinin de bu yönde emir verdiğini belirtti ama nafile. Aynı kesimler, soruşturma için emir veren en yetkili ismin açıklamalarına rağmen klişe yalanı söylemeye devam etti.



KILIÇDAROĞLU YALANA ORTAK OLDU



Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu yalana ortak oldu. 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi İkinci Tur oylamasından önce yayınladığı video mesajda şunları söyledi Kılıçdaroğlu: “Ordu’nun en mahrem yeri olan Kozmik Oda’yı, evet, Kozmik Oda’yı namertlere açıp onlarca vatansever istihbaratçının şehit edilmesine neden olanlara vatanımızı bırakmayacağız.”



AHMET YAVUZ: YALAN, YANLIŞ ŞEYLER



Nihayetinde yalan deşifre oldu, hakikat ortaya çıktı. Yalanı deşifre eden isim de Balyoz Darbe Planı Davası sanıklarından emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz oldu. Yavuz, Halk Tv’de katıldığı programda, “Kozmik Oda’ya girildi” yalanını yerle bir etti.



Programı sunan Ayşenur Arslan’ın “Genelkurmay’ın Kozmik Odasına girildi” diyerek “kullanışlı yalanı” gündeme getirmesi üzerine, şunları kaydetti emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: “Genelkurmay’ın Kozmik Odası değil Ayşenur hanım, onu bir düzelteyim. Genelkurmay’ın Kozmik Odası değil, bunu halkımız doğru bilsin. Herhangi bir Kuvvet’in Kozmik Odası değil. Özel Kuvvetler’in Kozmik Odası değil. Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’nın Kozmik Oda’sı değil. Ankara Bölge Başkanlığı’nın Kozmik Odası. Yani bunu bilelim. Bir de ‘Oradaki bilgilerle şu kadar adam öldürüldü’ iddiası da yalan, yanlış şeyler.”



KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?



“Kozmik Oda” yalanı, Yavuz’un bu ifşaasıyla deşifre oldu, hakikat bizzat bu kullanışlı yalanı dillendirenlerin yüzlerine çarpılmış oldu.



Umarız, İlker Başbuğ’un yalanlamasıyla yetinmeyenler, Ahmet Yavuz’un açıklamasıyla insafa gelir, artık bu yalanı söylemekten vazgeçer.



Ve Kılıçdaroğlu da seçim kazanmak için aracılık ettiği bu yalana dair gerçeği öğrenir ve bu yalan üzerinden haksızlığa uğrayan insanlardan özür diler inşallah.



Evet, Kılıçdaroğlu’nun çok net şekilde bir “özür” borcu var.

Son güncelleme: 15:00 03.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı