• Turkhane Logo

‘Kötünün iyisi diyerek ülkenin anasını ağlattınız, hepinize çok teşekkür ederiz’

İstanbul Bağcılar'da bir YouTube kanalına konuşan genç bayan, ekonomik sıkıntıyı “Millet aç, evine ekmek götüremiyor. Kötünün iyisi diye diye ülkeyi bugünlere getirdiniz, ülkenin anasını ağlattınız. Hepinize çok teşekkür ederiz"şeklinde ifade etti.

09:52 10 Aralık 2021 Cuma
‘Kötünün iyisi diyerek ülkenin anasını ağlattınız, hepinize çok teşekkür ederiz’
İstanbul Bağcılar'da bir YouTube kanalına konuşan genç bayan, ekonomik sıkıntıyı “Millet aç, evine ekmek götüremiyor. Kötünün iyisi diye diye ülkeyi bugünlere getirdiniz, ülkenin anasını ağlattınız. Hepinize çok teşekkür ederiz"şeklinde ifade etti.



Sokak röportajında gündem, ülkenin yaşadığı ‘ekonomik kriz’di. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı” açıklaması da soruldu. Üniversite mezunu olduğunu söyleyen genç bir kadının sözleri röportaja damga vurdu. Genç kadın şöyle isyan etti:

‘BU KURTULUŞ SAVAŞI DEĞİL’


“Bu bir Kurtuluş Savaşı değil. Gençlerimiz çok kaygılılar. Üniversiteye mezunuyum. KPSS’ye çalışıyoruz, atanamıyoruz. Adam bir sene olmuş, hala kaç kişi alım yapacağını söylemiyor. Arkadaşlarımız mağdur, atanamayacaklarsa bile sınava çalışmaları gerekiyor. Bununla ilgili tek konuşma yapmıyor. Her gün telelelli. Millet aç evinde. Gençlerin gelecek kaygısı var. Millet evine ekmek götüremiyor. İnsanlar her gün intihar ediyorlar. Artık hırsızlık, namussuzluk almış başını gidiyor. Bu ülkenin gençleri ne olacak?”

‘ONLAR İÇİN AÇLIK YOK’

Muhabirin, “Peki bazı vekiller de açlık yok diyor” demesi üzerine genç kadın, “Açlık yok, çünkü onlar için açlık yok. Ben de ayda o kadar maaş alsam, ben de aç olmam. Asgari ücretle adam ayda kirasını mı ödesin, çocuk mu okutsun, evine bir teneke yağ almak için hırsızlık mı yapsın, banka mı soysun, ne yapsın bu millet abi” diye yanıt verdi.



‘ÜLKENİN ANASINI AĞLATTINIZ’

Muhabir, bazı vatandaşların asgari ücret ile geçinebildiklerini söylediklerini hatırlattı. Genç şu çarpıcı yorumu yaptı: “Biz evde 3 kişi çalışıyoruz ve evimize ayda 10 bin lira para giriyor, biz zor geçiniyoruz. Borç ödemek zorundayız. Kredi çekip kredi ödüyoruz. Evin kirasını zor ödüyoruz, kardeşimi okutmak zorundayız. Ben bir şekilde okumak zorundayım. Biz geçinemiyoruz, geçinebilenlere de helal olsun. Kötünün iyisi diye diye ülkeyi bugünlere getirdiniz, ülkenin anasını ağlattınız. Hepinize çok teşekkür ederiz.Kötünün iyisi diye diye ülkeyi bugünlere getirdiniz, ülkenin anasını ağlattınız. Hepinize çok teşekkür ederiz.”

‘BİZİM SEÇTİĞİMİZ HİZMETÇİ BİZE PARMAK SALLIYOR’

Konuşmasında ülke yöneticileri sert bir dille eleştiren bayan, “Bu ülkede yaşlılar eskilerden konuşmayı bıraksınlar. Ben bir insanım, bu ülkeye vergi veriyorum, bu ülkenin vatandaşıyım o yüzden bunu hak ediyorum demeliler. Ben o adamı başa getirdiysem o adam hizmetçi. Siz evinize hizmetçi aldığınızda hizmetçi size parmak sallayabilir mi? Sağlayamaz ama bizim seçtiğimiz hizmetçi bize parmak sallıyor. Bizim vekillerimize parmak sallıyor, bizim adımıza konuşan insanlara hakaret edebiliyor. Ne demek insanlara çay fırlatmak. İnsanları ocakları ve evleri yıkılmış, adam kalkıyor çay fırlatıyor. Bundan daha terbiyesiz bir şeyi dünyanın hiç yerinde göremezsiniz. Adamların evi yanmış, dünyası başına yıkılmış. Bu nasıl terbiyesizlik, nasıl küstahlık ya?” dedi.

Son güncelleme: 09:52 10.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı