• Turkhane Logo

Koruma kararı için karakola gitti, dönüşte boşandığı erkek tarafından vuruldu

Daha önce birçok kez uzaklaştırma kararı aldıran, en sonunda koruma kararı almak için karakola giden kadın, 4 yıl önce boşandığı erkeğin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

20:22 21 Mayıs 2021 Cuma
Koruma kararı için karakola gitti, dönüşte boşandığı erkek tarafından vuruldu
Daha önce birçok kez uzaklaştırma kararı aldıran, en sonunda koruma kararı almak için karakola giden kadın, 4 yıl önce boşandığı erkeğin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.


Beyoğluda Nermin U. adlı kadın, 4 yıl önce boşandığı Mahir A.nın silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan kadın, ambulansla kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Nermin U.nun, olay sırasında, kendisini uzun süredir taciz eden boşandığı erkeğe karşı koruma kararı aldırmak amacıyla gittiği polis merkezinden döndüğü öğrenildi.


DHAda yer alan habere göre kadına yönelik şiddet, Kulaksız Arda Caddesinde 11.00 sıralarında meydana geldi. Cadde üzerinde yürüyen Nermin U., kendisini takip eden Mahir A.nın silahlı saldırısına uğradı. Nermin U., yaralanınca Mahir A., yanına gelerek iki kez daha ateş etti. Bu sırada yoldan geçen bir kişi, faile engel olmak istedi. Fail bu kez kendisini engellemeye çalışan yurttaşa ateş etti.

Fail kaçtı, yaralı kadının yardımına mahalle halkı koştu. O sırada caddeden geçen bir hemşire ile saldırıya engel olmak isteyen yurttaş ambulans gelene kadar kanamasını durdurmaya çalıştı. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Nermin U., ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumu ciddi olan U.nun ameliyata alındığı belirtildi.

KORUMA KARARI ALDIRMAK İÇİN POLİS MERKEZİNE BAŞVURU YAPMIŞ

Yaklaşık 4 yıl önce boşandığı Mahir A. tarafından uzun süredir taciz edilen Nermin U.nun, olay sırasında, eski eşine karşı koruma kararı aldırmak amacıyla gittiği polis merkezinden döndüğü öğrenildi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMASINA RAĞMEN TACİZ EDİYORMUŞ

Nermin U.nun eski komşusu Saliha Palalı, failin uzun süredir kadını taciz ettiğini belirterek Bizim binayı yaktı bir gün, hiç unutmuyorum. Korkuluklarımızı yaktı. Vurulan eşi dedi ki; muhakkak benim eşim yakmıştır hakikaten de o yaktı. Biz alt katında oturuyorduk, tartışmaları hep duyuyorduk. Bayramın son günü, vurulan kadınla karşılaştım, çok iyi konuştu benimle, boncukçu dükkanı var oraya gidiyordu. Benimki de geziniyor buralarda dedi. Kurtulamayacağım ondan dedi. Ya o beni öldürecek ya ben onu dedi. Benden helallik aldı. Hakkınızı helal edin dedi bana. Öğrendiğim kadarıyla bugün karakolda ifadeye gitmiş. Herhalde onu takip etmiş. Burada hemen silahını çıkarıyor, vuruyor. Uzaklaştırma çok alıyordu ama bir gün sonra kapıya geliyordu. İki evladı var. Şu an arkadaşıyla görüştüm. Bilinci yerindeymiş, ameliyat devam ediyormuş diye konuştu.

Son güncelleme: 20:22 21.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı