• Turkhane Logo

Koronavirüsle mücadelede büyük skandal

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın, Kovid-19 salgını ile ilgili yayınladığı değerlendirme raporu bir skandalı ortaya çıkardı.

11:15 15 Nisan 2020 Çarşamba
Koronavirüsle mücadelede büyük skandal
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın, Kovid-19 salgını ile ilgili yayınladığı değerlendirme raporu bir skandalı ortaya çıkardı.



Sağlık çalışanlarına korumayan ekipman dağıtıldığı öne sürülen raporda, hastalığa yakalanmış sağlık çalışanlarının sayısının açıklanması istendi.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görülmesinden sonra yaşananları raporlaştıran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık çalışanları için hazırlanan ve dağıtılan ekipmanlarda kalite sorunu yaşandığını öne sürdü. Bakanlığı şeffaflığa davet eden SES, enfekte sağlık çalışanı sayısının açıklanması istedi.


DAĞITILAN EKİPMANLARDA KALİTE SORUNU YAŞANIYOR

SES, Kovid-19 salgını ile ilgili bir aylık değerlendirme raporunu açıkladı. Ekipmanlarda kalite sorunu yaşandığına dikkat çeken sendika, sağlık çalışanlarında görülen vaka sayısına ilişkin meslek örgütlerinin bilgilendirilmesini talep etti. SES, salgının kontrol edilebilmesi için hükumetin ciddi önlemler alması gerektiğini de bildirdi. Sağlık çalışanlarının yaşam haklarının ihlal edilerek çalışmaya zorlandıkları belirtilen açıklamada, sağlık emekçileri içerisindeki vaka ve ölümlerin artmasından endişe edildiği bildirildi.

HASTALIĞA YAKALANAN ÇALIŞANLAR AÇIKLANMALI

Sağlık alanında gerekli tedbirler alınmadan salgınla gerçek bir mücadelenin mümkün olmayacağı açıklanan raporda, kurum bazında temaslı, enfekte sağlık çalışanı sayısının sağlık emekçileri örgütleri ile paylaşılması istendi. Hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde çalışma ortamının ve malzemelerin dezenfeksiyonu sağlanması istenen raporda, “Sağlık emekçilerine düzenli olarak test yapılması konusunda problemler sürmekte. Kamu ya da özel temizlik çalışanlarını da kapsayacak şekilde Kovid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilmeli” dedi.

KHK’LI SAĞLIKÇILAR İŞE İADE EDİLSİN

KHK ile işlerinden atılan sağlık çalışanlarına da yer verilen raporda, “Güvenlik soruşturmaları kaldırılarak ataması yapılan tüm sağlık emekçileri görevlerine başlatılmalı, KHK ile ihraç olmuş sağlık emekçileri hemen işine iade edilmeli. Salgın hâlâ sadece hastane temeli tespit edilmeye ve çözülmeye çalışılmakta. Hastaların ve temaslıların evde takibi için algoritmalar oluşturulmalı” denildi.

Son güncelleme: 11:15 15.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı