• Turkhane Logo

Koronavirüs küresel kabusa dönüştü

Çin Wuhan’da ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde yayılmayı sürdürüyor. İran’da 28 kişinin virüs taşıdığı, 6 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Lübnan ve İsrail de virüsle tanıştı. İtalya’da ise iki kişi öldü. Dünya Sağlık Örgütü alarmda.

16:08 22 Şubat 2020 Cumartesi
Koronavirüs küresel kabusa dönüştü
Çin Wuhan’da ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde yayılmayı sürdürüyor. İran’da 28 kişinin virüs taşıdığı, 6 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Lübnan ve İsrail de virüsle tanıştı. İtalya’da ise iki kişi öldü. Dünya Sağlık Örgütü alarmda.



Wuhan merkezli koronavirüse (Kovid-19) bağlı can kayıplarında bilanço ağırlaşıyor. Çin ana karasında ki vakalar azalırken dün 109 kişi hayatını kaybetti. Böylece ülkede salgın sebebiyle ölenlerin sayısı 2 bin 345’e ulaştı. Küresel ölçekte kayıp 2 bin 360 olarak tespit edildi.

30’DAN FAZLA ÜLKEYE YAYILDI VAKA SAYISI 75 BİN ÜZERİ


Çin Sağlık Bakanlığı ölüm ve yeni vaka sayısında düşüş olduğunu duyurdu. Fakat Güney Kore, İtalya, İran ve başkaca ülkelerde ölüm ve yeni vakalarda artış yaşandı. Çin dışında 30’dan fazla ülkede 1200’ü aşkın koronavirüs hastası olduğu açıklandı, 15 kişi hayatını kaybetti. Dünya geneli vaka sayısı ise 75 binin üzerinde olarak ifade ediliyor.

ŞÜPHELİ VAKA SAYISI 186’YA ULAŞAN İRAN’DA 6 KİŞİ ÖLDÜ

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkede 10 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Devlet televizyonuna yaptığı açıklamada hastalardan birinin yaşamını yitirdiğini ilan etti.

Yeni vakalarla ülkede 28 kişinin virüs taşıdığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İran’da 186 şüpheli vaka bulunuyor.

DİAMOND PRİNCESS’TAN TAHLİYE EDİLEN İSRAİLLİ DE ÇIKTI

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk defa bir kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık virüsü sebebiyle Japonya’da karantinaya alınan ‘Diamond Princess’ yolcu gemisinden tahliyelerine izin verilen 11 İsrail vatandaşının özel uçakla ülkeye getirildiğini ilan etti.

Başkent Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan bölgesindeki bir hastanede karantinaya alınan 11 kişiden birinde Kovid-19 virüsü bulundu.

KUM’DAN GELEN KADINDA TESPİT EDİLDİ 2 DE ŞÜPHELİ VAR

Lübnan’da tespit edilen ilk vakanın ise İran Kum’dan gelen 45 yaşındaki bir kadın olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. Ayrıca hastalık şüphelisi 2 kişinin de evlerinde müşahede altında tutulduklar belirtildi.


Koronavirüs bütün dünyada panik havasına yol açtı.

DUVAR USTASI 10 GÜNLÜK TEDAVİ SONRASI HAYATINI KAYBETTİ

İtalya’da da yeni tip koronavirüs sebebiyle 2 kişi öldü. Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, ANSA ajansına yaptığı açıklamada, Padavo şehrinde testlerden geçirilen ve sonuçları kesinleşen iki kişiden biri olan 78 yaşındaki emekli duvar ustasının 10 gündür tedavi gördüğü hastanede öldüğünü açıkladı. Yine Milan’da bir kadın hastalık sebebiyle can verdi.

BAŞBAKAN CONTE, “PLANIMIZ VAR VE ONU UYGULUYORUZ”

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, “Yeni vakalar olmasına rağmen durum kontrol altında. Halkımız endişelenmemeli. Bir planımız var ve onu uyguluyoruz” diye konuştu.

FRENLEMEYE YÖNELİK FIRSAT PENCERESİ DARALDI

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’le bağlantılı olmayan koronavirüs vakalarına ilişkin duyulan kaygıya işaret etti. Virüsün frenlenmesine yönelik fırsat penceresinin daraldığını kaydetti.

Son güncelleme: 16:08 22.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı