• Turkhane Logo

Koronadan ölen 110 günlük bebek verilerde yer almadı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kovid-19’dan hayatını kaybeden 110 günlük bebeğin kamuoyundan gizlendiği ortaya çıktı. Mardin Tabip Odası Başkanı Mustafa Volkan Binbaş, pandemi ile ilgili önemli bir bilginin kamuoyundan gizlenmesine tepki gösterdi.

11:11 15 Aralık 2020 Salı
Koronadan ölen 110 günlük bebek verilerde yer almadı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kovid-19’dan hayatını kaybeden 110 günlük bebeğin kamuoyundan gizlendiği ortaya çıktı. Mardin Tabip Odası Başkanı Mustafa Volkan Binbaş, pandemi ile ilgili önemli bir bilginin kamuoyundan gizlenmesine tepki gösterdi.




Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs verilerini kamuoyundan gizlediğine dair yeni bir kayıt daha ortaya çıktı. 3 Nisan’da yaşanan Türkiye’deki en genç ölüm vakasının gizlendiği belirlendi. Hayatını kaybeden 110 günlük bir kız çocuğu verilerde yer almadı.


KOVİD-19 TESTİ TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Mezopotamya Ajansı’dan Ahmet Kanbal’ın haberine göre; söz konusu olay Mardin’in Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yaşandı. 1 Nisan’da başvuru yapan Suriyeli aile, 16 Aralık 2019 doğumlu kız çocukları Hace Engin’in yatışını yaptı. 28 Mart’ta semptom göstermeye başlayan ve 1 Nisan’da izolasyon servisinde yatışı yapılan çocuk, 3 Nisan’da yaşamını yitirdi. Mardin Tabip Odası’nın tuttuğu kayıtlara göre; Hace Engin’in yapılan test sonucu da pozitif olarak belirtildi. Henüz 110 günlük olan Engin, hayatını kaybeden en genç vaka olmasına rağmen konuya dair Sağlık Bakanlığı ve Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

BİLİMSEL ÖNEMLİ BİR VERİ GİZLENİYOR

Mardin Tabip Odası (MTO) Başkanı Mustafa Volkan Binbaş, TTB Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın daha önce bu grafikler üzerinde görünen duruma dikkati çektiğini ancak cevap alamadığını belirterek, söz konusu bilginin Türkiye için de dünya için de önemli olduğunu vurguladı. Pandeminin hangi yaş grubunda daha öldürücü, hangi yaş grubunda nasıl seyrettiğinin doğru verilerle ortada olmadığını dile getiren Binbaş, “3,5 aylık bir bebek yaşamını kaybediyor. Bu kamuoyuna açıklanmıyor. Bilim insanlarının bilgisine sunulmuyor. Bilim insanlarının bu yaş grubunda bu hastalığın öldürücü olup olmayacağı ile ilgili bir bilgi verilmiyor ve bir bilgi sunulmuyor” dedi.

BİRÇOK NOKTADA İHLALLER VAR

Yaşananların insanların bilgi edinme hakkından çocuk hakları ihlaline kadar birçok noktada ihlal olduğunu dile getiren Binbaş, konuya açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu ölüm vakasının Nusaybin’de değil de bir batı kentinde yaşanması durumunda aynı tutumun gösterilmeyeceğini kaydeden Binbaş, “Yaşadığımız deneyimler ülkenin doğusu ile batısı arasında bu durumda da farklı uygulamalar olduğunu, aynı zamanda bunun Kovid-19 pandemisine karşı ve salgına karşı yürütülen mücadeleye de yansıyan özellikleri olduğunu düşünüyoruz. Yaşananlar gösteriyor ki; hukukta çifte standart uygulandığı gibi sağlık alanında da çifte standart uygulandığı konusunda şüphelerimiz çok güçlü” dedi.

Son güncelleme: 11:11 15.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı