• Turkhane Logo

Koronada yasaklar geri dönebilir, piyasalarda ikinci dalga paniği tırmanıyor

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında yasakları kaldırırken son günlerde vaka sayılarının tekrar 1500'lü rakamlara çıkması kaygıya neden oldu.

11:34 17 Haziran 2020 Çarşamba
Koronada yasaklar geri dönebilir, piyasalarda ikinci dalga paniği tırmanıyor
Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında yasakları kaldırırken son günlerde vaka sayılarının tekrar 1500'lü rakamlara çıkması kaygıya neden oldu.



Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın günlük koronavirüs verilerine ilişkin paylaşımlarında da bu kaygı gözleniyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Koronavirüs Bilim Kurulu, salgında son durumu değerlendirmek üzere çarşamba günü saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplanacak.


Vaka sayısındaki artışın sebepleri ve çözümlerinin masaya yatırılacağı toplantı sonrası Bakan Koca saat 19.00da kameralar karşısına geçerek açıklama yapacak.

Türkiye koronavirüs salgını sürecinde 1 Haziran itibarıyla normalleşmeye başlamıştı.

Kararda yer alan habere göre, Bilim Kurulunda vaka sayısındaki artışın ve bu artışın nasıl engelleneceğinin masaya yatırılması bekleniyor.

Bilim Kurulu toplantısında yasakların tekrardan getirilip getirilmeyeceği de masaya yatırılacak. Vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması sonrası uzmanlar, 81 ilin tamamında maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması talebinde bulundu.

Bilim Kurulunun bu tavsiyeyi de tartışıp karara bağlaması bekleniyor.

Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara da vaka artışın beklentilerinin üzerinde olduğunu söyleyerek, alınan gevşeme kararlarının yeniden gözden geçirilebileceğini ifade etmişti.

Önümüzdeki 2-3 gün daha Türkiyedeki rakamların yukarı doğru artması durumunda yeni kararlar alınabileceğini belirten Kara, Ona göre önlemleri veya alınabilecek yeni kararları gözden geçirmek gerekecek. Mutlak ve mutlak bireysel olarak önlemler almamız lazım. Bu rakamlar çok yüksek ifadesini kullanmıştı.

İşin ekonomiye bakan tarafında da ikinci dalga paniği yaşanıyor.

Bu endişeler sonrası dolar/TL güne 6,84 TLden, Euro/TL 7,70 TLden gram altın ise 379 TLden başladı.

Birkaç gündür yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga endişesiyle sert kayıpların yaşandığı dünya borsalarında geri dönüşler yaşanıyor.

Çeyrek altın 622 liradan, Cumhuriyet altını ise 2 bin 481 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) açıklamaları sonrası sert bir şekilde dalgalanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.725 dolar seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.710 doların destek olarak öne çıktığını, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini söyledi.

Son güncelleme: 11:34 17.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı