• Turkhane Logo

Korona virüsüne karşı dezenfekte çalışmaları başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de ilk koron virüs vakasını açıklamasının ardından korona virüsüne karşı önlemler artırıldı.

11:39 12 Mart 2020 Perşembe
Korona virüsüne karşı dezenfekte çalışmaları başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de ilk koron virüs vakasını açıklamasının ardından korona virüsüne karşı önlemler artırıldı.



Salgına dönüşen Korona virüsü (Covid-19) tüm dünyada hızla yayılırken Türkiye de önlemler almaya başladı.

Önlem alınan yerlerin başında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) geliyor.  TBMM Ziyaretçi Kabul binası korona virüse karşı ilaçlandı. Teknik ekipler ziyaretçi binasında, ziyaretçilerin binaya girdiği kısımda ilaçlama çalışması yaptı. Ekipler, hidrojen peroksit bileşiği olan tozu binaya püskürttüler ve sıvı dezenfektan ile temizlik yaptı.


Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler genişletildi. İBB Gezici Filo ekipleri, başta korona virüs olmak üzere virüs kaynaklı salgın hastalıklarla mücadele kapsamında, İstanbul’daki ortak kullanım alanlarının dezenfekte edilmesi için çalışmalar yürütüyor. Gün içinde, spor salonları, sanat galerileri ve kültür merkezlerinde çalışma yapan ekipler, akşam saatlerinde ise Beyoğlu Kılıç Ali Paşa Camii ile Nusretiye Camii’ni dezenfekte etti. Özel kıyafet giyip, maske takan ekipler, camilerde minber, sütun, avize ve halılara bir makine vasıtasıyla ‘Crystalin’ püskürterek dezenfeksiyon yaptılar.

TRENLER DEZENFEKTE EDİLMEYE BAŞLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü, seferini dolduran trenlere gün sonunda rutin olarak temizlik işlemi uyguluyordu. Korona virüsÜ salgını sonrasında Taşımacılık AŞ, trenlerdeki temizlik işlemlerinin yanı sıra dezenfekte tedbirleri de uygulamaya başladı.

Gün içerisinde, 23 bin yolcu taşıyan yüksek hızlı, 45 bin yolcu taşıyan konvansiyonel, 430 bin yolcu taşıyan Marmaray ve 39 bin yolcu taşıyan Başkentray trenleri, sefer sayılarını tamamladıktan sonra rutin bakım için merkeze dönüyor. Bakımları tamamlandıktan sonra rutin temizlik işlemi gerçekleştirilen trenlere, insan vücuduna zarar vermeyen ilaçlarla dezenfekte uygulanmaya başlandı.



MAÇ ÖNCESİ ÖNLEM ALDILAR

Ligin 27. haftasında Adana Demirspor evinde Akhisarspor ile karşılaştı. Türkiye’de de görülen korona virüs nedeniyle TFF yetkilileri maç öncesi futbolcu, hakem ve teknik direktörlere el dezenfeksiyonu sıktı.

Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında artık liglerde oynanacak maçlar öncesi el dezenfeksiyonunun uygulanacağı öğrenildi.

Son güncelleme: 11:39 12.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı