• Turkhane Logo

Köprüdeki istihbaratçı, ‘Anlattıkların Gülenistlerin işine yarar’ diyerek susturulmuş

21:50 05 Eylül 2023 Salı
Köprüdeki istihbaratçı, ‘Anlattıkların Gülenistlerin işine yarar’ diyerek susturulmuş





15 Temmuz’da darbe girişimini önceden haber alarak Boğaziçi Köprüsüne giden Jandarma Yardımcı İstihbarat Elemanı Berat Kulunyarab, işlenen cinayetleri ve şahit olduklarını anlattı. Kulunyarab, Cumhurbaşkanlığından gelen tehditlerin yanı sıra CHP’li bazı isimlerin de kendisini ‘Anlattıkların Gülenistlerin işine yarar’ diyerek susturmaya çalıştıklarını söyledi.



AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘eniştesinden’ öğrendiğini iddia ettiği 15 Temmuz askeri darbe girişimini önceden haber alıp Nevşehir’den İstanbul’a gelip Boğaz Köprüsü’nde darbeyi bekleyen Jandarma Yardımcı İstihbarat Elemanı Berat Kulunyarab (Sait Satılmış) iki ayrı kayıt yapıp o gün ve sonrasında neler yaşadıklarını anlattı.



Kulunyarab, sivilleri vuran sivilleri, köprüdeki keskin nişancıları, gördüklerini anlatmaması için Cumhurbaşkanlığından gelen tehditleri anlatıyor.



Gazeteci Adem Yavuz Arslan’ın yayınladığı videoda Kulunyarab, elleriyle verdiği delillerin kaybolması ve diğer çarpıcı detaylar ile birlikte kendisini ‘Anlattıkların Gülenistlerin işine yarar’ diyerek kendisini susturmaya çalışan CHP’lileri de ifşa ediyor.





Son güncelleme: 21:50 05.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı