• Turkhane Logo

Kocaeli’de cemaat operasyonu: Dua kitapları suç unsuru sayıldı

21:25 25 Temmuz 2023 Salı
Kocaeli’de cemaat operasyonu: Dua kitapları suç unsuru sayıldı





Kocaeli merkezli 4 ilde Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi daha gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda suç unsuru olarak KHK’lı ve mahpus ailelerine dağıtılmak üzere toplandığı iddia edilen 38 bin 250 dolar, 900 avro ile Fethullah Gülen’e ait kitaplar bulunduğu belirtildi.



Kronos’un aktardığına göre, ev baskınlarına dair servis edilen görüntülerde bir polis memurunun Gülen tarafından yazılın Kırık Testi isimli kitabı suç unsuru olarak teşhir ettiği ve sayfalarını açarak kameranın Fethullah Gülen ismine zoom yapmasını istediği görülüyor.



Görüntülerde teşhir edilen kitaplar arasında KHK ile kapatılan Zaman gazetesinin yayınları arasında çıkan F. Gülen’e ait İrşad Ekseni ve Ruhumuzun Heykelini Dikerken isimli kitaplar ile Gülen tarafından derlenen ve İslam düşünürlerinin dualarını içeren El Kulüb’ud Daria (Yakaran Gönüller) isimli dua mecmuası da var.



Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Yunanistan’dan Türkiye’ye itilen ya da yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışmakla suçlanan 8 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerden 7’sinin Gülen cemaati mensubu olduğu duyuruldu.




Kocaeli merkezli 4 ilde terör örgütü FETÖye yönelik operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı..

Zafer
Beter
Kronik pic.twitter.com/8WV9Ir6N19— Demokrattv (@tvdemokrat06) July 25, 2023

Son güncelleme: 21:25 25.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı