• Turkhane Logo

Kızılay, Hamidiye Su’ya karşı 'Kızılay Su' üretecek

CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamidiye Su’ya boykot uygulayan kamu kuruluşlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor.

13:22 05 Ekim 2019 Cumartesi
Kızılay, Hamidiye Su’ya karşı 'Kızılay Su' üretecek
CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamidiye Su’ya boykot uygulayan kamu kuruluşlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor.



Aralarında Türk Hava Yolları, Kültür ve Sanayi Bakanlığı’nın da bulunduğu kurumlar Hamidiye Su’yu bırakmasının yankıları ve başlayan tartışmalar sürüyor.

BirGünün haberine göre, Türk Kızılay, Hamidiye Su’ya karşı Kızılay Su üretecek. Maden suyu üretim ve satışını yapan Türk Kızılay, bu yönde pazar araştırması başlattı. Kızılay’ın gıda toptancıları nezdinde anket çalışması yapması dikkat çekerken, kurumun Afyon ve Erzincan’da mineralli su işletmesi bulunuyor.


İBB Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ise Hamidiye suya ilginin arttığını aktardı. Subaşı, şöyle konuştu:

“Kamu kurumlarının başındaki insanların bir kamu kurumu olan İBB’nin ürününe karşı böyle tutum takınması bir tür düşmanlık düşüncesidir. Buradan kazanılan para, İstanbul halkına harcanıyor. Yani bir kamu kurumuna böyle davranmaları gerçeklikten ne kadar koptuklarını gösteriyor. Bu şekilde davrandıkları için 31 Mart’ta kaybettiler. Böyle davranmaya devam ettikleri için 23 Haziran’da da kaybettiler. Böyle davranmaya devam ettikleri için daha çok kaybedecekler. Bütün bu olayların içerisinde güzel olan bir şey var, Hamidiye Su’ya ilgi arttı ve bütün Türkiye tanıdı. Ülkenin çeşitli yerlerinden talep geliyor. Örneğin bir market sahibi beni aradı, ‘Bir TIR Hamidiye Su alacağım’ dedi. Benden sipariş istedi. Ülkenin dört bir tarafından insanlar Hamidiye Su’ya sahip çıktı.”

İBB’yi CHP’nin almasıyla, İBB’ye ait Hamidiye Su’larına hükümet ve devlet kurumları tarafından boykot uygulanmaya başlaması hakkında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu ise şöyle dedi:

“Bu işe katılan beyinlere şaşıyorum. Bununla kime yaranıyorlar anlamıyorum. Hamidiye Su’yun satışları arttı, yok satıyor. Daha önce kutsal yerine koydukları bu suya bugün yaklaşımlarına gülüyorum.”

Hamidiye Su tartışmaları ve THY’nin İmamoğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna, “Benimle niye irtibata geçsin ki, gülüyorum o hallerine. Sebebini kendileri açıklasın o benim işim değil ama ben her gün Hamidiye Su içiyorum. Daha önce de içiyordum. Bu işe takılan beyinlere şaşıyorum, üzülüyorum. Kime yaranıyorlar bunu yaparak anlamış değilim. Düne kadar kutsal olan bu güzel suya bugün niye böyle bir bakış açısı var onu hele hiç anlamıyorum. Tam bir komedi filmi. Hamidiye Su’yun satışları arttı. Daha da artacağa benziyor, şu an yok satıyor yanıtını verdi. 

Son güncelleme: 13:22 05.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı