• Turkhane Logo

Kızıl Ordu Fraksiyonu üyelerine Berlin’de operasyon

20:25 04 Mart 2024 Pazartesi
Kızıl Ordu Fraksiyonu üyelerine Berlin’de operasyon

Almanya’nın başkenti Berlin’in Markgrafendamm bölgesinde 30 yılı aşkın süredir aranan Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üyelerini bulmak için yeni bir operasyon düzenlendi. 3 Mart Pazar sabahı, Alman polisi, 69 yaşındaki Ernst-Volker Wilhelm Staub ve 55 yaşındaki Burkhard Garweg’i yakalamak için baskın yaptı. Operasyona 130 polis katıldı ve 10 kişi gözaltına alındı.



Soruşturmadan sorumlu olan Aşağı Saksonya Devlet Kriminal Ofisi (LKA), gözaltına alınanların kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldığını söyledi. The Guardian’ın aktardığına göre baskında kapının açılmasıyla birlikte ateş açıldı ancak yaralanan olmadı. Polis baskın sonucunda grubun önde gelen iki ismini yakalayamadı.







Staub, Garweg ve Klette



65 YAŞINDAKİ DANİELA KLETTE BERLİN’DE GÖZALTINA ALINMIŞTI



Baader-Meinhof Çetesi olarak da bilinen radikal sol görüşlü Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üç numarası 65 yaşındaki Daniela Klatte, geçen hafta yakalanmıştı. Europol’ün en çok arananlar listesinde yer alan Klette, 1999 yılından 2016 yılına kadar gerçekleştirdiği ciddi soygunlar ve cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına alındı. Berlin polisi, üç firarinin yerlerine dair bilgi verenler için 150 bin Euro ödül teklif etmiş ve televizyonda yapılan bu çağrı 250 ihbarla sonuçlanmıştı.



İKİLİNİN TEMASININ SÜRDÜĞÜ ÖNGÖRÜLÜYOR



Yeni baskında yakalanan Garweg’in bir inşaat römorkunda kaldığı tespit edildi. Yaşanan gelişmelerden sonra polis, geriye kalan iki firarinin Berlin’de saklandıklarını söyledi ve Garweg’in son zamanlarda yeni çekilmiş fotoğrafını yayımladı. Polis, Garweg ve Klette’nin aralarındaki temasın sürdüğünü tahmin ettiklerini belirtti.



Kurucu üyeleri Andreas Baader ve Ulrike Meinhof adlarını taşıyan Baader-Meinhof çetesi, 1970’ler ve 1980’lerde, Batı Almanya’da kaçırma ve cinayetler de dahil olmak üzere pek çok saldırıya karışmıştı.

Son güncelleme: 20:25 04.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı