• Turkhane Logo

Kısmi kısıtlamaya İsrail’den ilk tepki: Türkiye ekonomisine zarar verecek tedbirler alınacak

16:00 09 Nisan 2024 Salı
Kısmi kısıtlamaya İsrail’den ilk tepki: Türkiye ekonomisine zarar verecek tedbirler alınacak





Türkiye’nin İsrail’le ihracatı 54 ürün grubunda kısmi kısıtlama kararına ilk tepki İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’tan geldi.



Türkiye’nin kısmi ihracat kısıtlamasına tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, ABD’deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini ve Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını isteyeceğini açıkladı. Katz, Türkiye ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alınacağını da kaydetti.



Türkiye’nin İsrail’le ihracatı 54 ürün grubunda kısmi kısıtlama kararına tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, X (Twitter) hesabı üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketlediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:



“Erdoğan, Gazze’de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Hamas katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor.



‘İSRAİL PARALEL TEDBİRLER ALACAK’



İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye’ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır.



İsrail’in Türkiye’nin ihracatını engelleyeceği ürünler için bir liste daha hazırlanmasını ve ayrıca ABD’deki kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye’deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye’den ürün ithalatının engellenmesini Amerika’daki dostlarımızdan isteyeceğiz. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye’ye yaptırım uygulayacak”



NE OLMUŞTU?



İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden savaşın 185. gününde; Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu. AKP yönetimi daha önce İsrail ile ticaret yapıldığı iddialarını reddediyordu. Bakanlık, 54 üründe kısıtlama uygulanacağını ve İsrail derhal ateşkes ilan edene kadar uygulamanın yürürlükte kalacağını açıkladı.

Son güncelleme: 16:00 09.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı