• Turkhane Logo

Kışladaki erden mektup: Tedirginiz, aramızda yurt dışından gelenler var

Koronavirüs paniği kışlaya da sıçradı. Askerliğini yapmak üzere Çanakkale’ye giden bir er, kışladaki erlerin ve görevlilerin durumunu bir mektup yazarak anlattı.

21:49 20 Mart 2020 Cuma
Kışladaki erden mektup: Tedirginiz, aramızda yurt dışından gelenler var
Koronavirüs paniği kışlaya da sıçradı. Askerliğini yapmak üzere Çanakkale’ye giden bir er, kışladaki erlerin ve görevlilerin durumunu bir mektup yazarak anlattı.




Çanakkale 18. Mekanize Piyade Tugayı’nda bedelli askerliğini yapmak üzere teslim olan bir er, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazarak tedirgin olduklarını söyledi.


Son günlerde Türkiye’de de yayılan koronavirüsü nedeniyle endişeli olduklarını belirten er, “Aramızda son 1 ayda yurt dışına çıkıp gelmiş insanlar var. Ayrıca yemekhane ve kantin görevlileri akşam eve gidip sabah geliyorlar. Bu durumlardan çok tedirginiz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, erin anlattıklarının doğru olup olmadığını bir soru önergesi hazırlayarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu.

Gergerlioğlu Anayasanın 98’ inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ ncı ve 99’ uncu maddeleri gereğince şu soruların cevaplanmasını istedi:

1. Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur? 18. Mekanize Piyade Tugayı’nda bedelli askerlik için bulunan yurttaşlardan aralarında son 1 ayda yurt dışına çıkıp gelmiş yurttaşların bulunduğu iddiaları doğru mudur? Eğer bu iddialar doğruysa yurt dışına çıkıp gelmiş olan yurttaşların koronavirüs kapsamında tedbirler alınmış mıdır? Bu yurttaşlar 14 gün karantinada tutulmuş mudur?

2. Bakanlığınızın Bedelli Askerlik yapan yurttaşlar için Tugaylarda koronavirüs tedbirleri alınmış mıdır? Eğer alınmışsa bunlar nelerdir?

3. Tugaylarda er konumunda bulunan yurttaşlardan koronavirüs nedeniyle karantina altında olan yurttaş var mıdır? Varsa kaç yurttaş karantina altındadır?

4. Tugaylarda çalışan yemekhane ve kantin görevlilerinin koronavirüs kapsamında  Tugaylara giriş ve çıkışlarında ateş ölçümleri yapılmakta mıdır?

5. Tugaylarda bedelli askerlik kapsamında kaç yurttaş son 1 ayda yurt dışından ülkeye giriş yapmıştır?

6. Son 5 yıl içerisinde silahlı çatışma dışında hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır?

7 . Son 5 yıl içerisinde salgın hastalığa yakalanan asker sayısı kaçtır?

Son güncelleme: 21:49 20.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı