• Turkhane Logo

Kişisel verileriniz 100 TL’ye satışta: Adres, tapu, hastane, sigorta, plaka…

10:25 27 Haziran 2023 Salı
Kişisel verileriniz 100 TL’ye satışta: Adres, tapu, hastane, sigorta, plaka…





Milyonlarca kişinin telefon numarası, adres ve aile bilgilerine ücretsiz; tapu, hastane, eğitim ve plaka bilgilerine ise 100 TL karşılığında ulaşılabiliyor.



Milyonlarca kişinin kişisel verileri internette yayınlanmaya devam ediyor. Geçen haftalarda ortaya çıkan skandalın ardından, şimdi de bir başka internet sitesinde milyonlarca vatandaşın kişisel bilgilerine ulaşılabiliyor.



Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, söz konusu internet sitesinde ‘ücretli’ ve ‘ücretsiz üyelik’ seçeneği sunuluyor. Böylece Türkiye’de ikamet eden herkesin kişisel bilgisine ulaşılıyor. Sitede, daha önce skandala konu olan internet sitesinden daha fazla veriye erişilebiliyor.



Sitede ücretsiz olarak kimlik numarası, adres, aile, sülale bilgileri ve cep telefonu numarasına ulaşılabiliyor. Haftalık 100 ve aylık 200 TL ücret ödeyerek daha fazla bilgi de elde edilebiliyor. Ücretli üyelik ile ‘tıbbi sorgu’ adı altında aşı, ilaç muayene ve sigorta bilgilerine erişilebiliyor.



Eğitim bölümünde ise istenilen kişinin vesikalık fotoğrafları ile üniversite kayıtlarına ulaşılabiliyor. Bir başka bölümde ise medeni hal, ölüm, vergi, işyeri, plaka ve tapu bilgilerine de erişim sağlanabiliyor.



YAKLAŞIK 4 MİLYON SORGULAMA YAPILDI



Sitede yer alan bilgilere göre, platformun tam 12 bin 654 kayıtlı kullanıcısı var ve 621 kişi de ücretli üye. Edinilen bilgilere göre, söz konusu site mayıs ayında açıldı. Sitede bugüne kadar tam 3 milyon 981 bin 600 sorgulama yapıldığı da kaydedildi.

Son güncelleme: 10:25 27.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı