• Turkhane Logo

Kırmızı bültenle aranan Hollandalı suç örgütü lideri Türkiye'de yakalandı!

Hollanda uyruklu

10:29 28 Haziran 2023 Çarşamba
Kırmızı bültenle aranan Hollandalı suç örgütü lideri Türkiye'de yakalandı!
Hollanda uyruklu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına yönelik soruşturma yürütüldü.

Bu kapsamda; İstanbul Emniyet Müdürlüğünce, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği içerisinde 13 Haziranda Ankara, İzmir, Aydın ve Muğlada eş zamanlı operasyon yapıldı.

SAĞ KOLU ISPARTADA YAKALANDI
Operasyonun devamında, 23 Haziranda firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbulda 13 adreste eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Aralarında Interpol kırmızı bültenle aranma kaydı olan Hollanda uyruklu Jurean Anthony Finixin bulunduğu 3 kişi yakalandı.
25 Haziranda devam eden çalışmalarda ise Muğla ve Ispartada gerçekleştirilen operasyonlarda; Leijdekkersin sağ kolu olan ve hakkında Hollanda ve Belçika adli makamlarınca Interpol kırmızı bültenle aranma kaydı olan Isaac Bignanın da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu operasyonlarda çok sayıda kriptolu telefon ve fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edilen paraya el konuldu.

Dosya kapsamındaki şüphelilerin kaçmasına yardım eden 3 kişi, Konyada gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. Operasyon kapsamında 2si Interpol kırmızı bültenle aranan toplam 34 kişi hakkında işlem yapıldı.

Son güncelleme: 10:29 28.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı