• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'yla kesim alanına girmek isteyenlere biber gazı ve copla müdahale

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanda kesim yapılmasını engellemeyen çalışan köylüleri ve çevrecileri dinledi.

20:31 28 Temmuz 2023 Cuma
Kılıçdaroğlu'yla kesim alanına girmek isteyenlere biber gazı ve copla müdahale
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanda kesim yapılmasını engellemeyen çalışan köylüleri ve çevrecileri dinledi.

Sözcüden Yaşar Anterin haberine göre CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHPli 10 milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürünün de eşlik ettiği Kılıçdaroğlunun önünde eline mikrofonu alan bir köylü kadın, 4 yıldır korudukları ormanların, devletin askeri ve polisinin korumasında 5 gündür kesildiğini anlattı.

İsyanını dile getiren kadın, “Akbelen ormanını 5 günde yiyip bitirdiler. Kesimi durdurun artık, yalvarıyorum. Bu topraklar, bu havamız, bu suyumuz bitmesin. Kesilen ağaçlarla birlikte kuşların da yuvaları gitti. Kesilen çam ağaçlarının kokuları beni bitiriyor. Ne olur artık bu durdurulsun. Ağaçları kesmiş olabilirler ama bu alanı madene vermeyeceğiz” dedi. Kömür çıkarmak yerine güneşten enerji elde edilmesini isteyen köylü kadın, Kılıçdaroğlundan yardım istedi.



“TEKRAR GELECEĞİM”

Burada köylülerin ve çevrecilerin tepkilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra şunları söyledi:

– Sizin verdiğiniz mücadeleyi yakından takip ediyorum. Bunu bilmenizi isterim. Buraya geliş nedenim, davayı yeni öğrendiğim için değil. Sizin sesinizi, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmanıza imkân sağlamak içindir. Benim Ankara’da konuşmamın çok önemi yok. Sizin konuşmanız önemli. Sizin, derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi ve sorunu yaşayan sizsiniz. Mağdur olan, haksızlığa uğrayan sizsiniz. Çamınızı koruyan sizsiniz. Ama bu çam, bu ağaç sadece sizin ağacınız değil; 85 milyonun ağacıdır bu ağaç. Bu ağacın ömrü hepimizden çok daha fazladır.

– Bu ülkede ormanın ne olduğunu, ormanda yaşayanların ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim. Çünkü bu orman sadece ağaç değil. O ormanda kuşlar, kurtlar, kaplumbağalar; binlerce ama binlerce canlı var. Her birisinin hakkını ve hukukunu korumazsak, o zaman görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz.

Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşana mı ‘beşli çeteler diyorum. Boşuna mı, ‘bu beşli çeteler bu milletin kanını emiyor diyordum. Bunun için söylüyordum. Siz sanmayın ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye’nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direndiniz ve direniyorsunuz. Direniyorsunuz, Kemal kardeşiniz sizin yanınızda.”

ZİYARET SIRASINDA İNTERNET KISITLAMASI YAŞANDI

Kılıçdaroğlu daha sonra ağaçların kesildiği bölgeye giderek, incelemede bulundu. Beş gündür, haber ajanslarının ve televizyon kanallarının yayın yaptığı bölgede; Kılıçdaroğlunun ziyareti sırasında telefon ve internet iletişiminin kısıtlanması dikkat çekti.

Çıkarılmak istenen kömürün toprak altında kalacağını belirten Kılıçdaroğlu, Akbelen ormanında kesim alanındaki incelemelerinin ardından, saat 13.30 sıralarında bölgeden ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Akbelen’e destek ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından o anlara ait fotoğrafları paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Akbelen Ormanında devam eden ağaç kesimine karşı direnen bölge halkına dayanışma ziyaretinde bulunduk. Boşuna mı “bu Beşli Çeteler bu milletin kanını emiyor” diyordum? Sözüm söz; Kemal kardeşiniz daima yanınızda. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. #AkbeleneDokunmayın” notunu düştü.

Son güncelleme: 20:31 28.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı