• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de yolunu kesen asker babası: Benim oğlumu da ziyaret edin

17:50 12 Temmuz 2023 Çarşamba
Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de yolunu kesen asker babası: Benim oğlumu da ziyaret edin





Altı yıl önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne katılan tutuklu asker babası Veysel Kılıç, TİP Milletvekili Can Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyarete giden CHP liderinin aracını durdurdu. Baba Kılıç, Kılıçdaroğlu’ndan oğlunu da cezaevinde ziyaret etmesini istedi.



Bundan altı yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’na adalet istediği Ankara’dan Silivri Cezaevi’ne bir yürüyüş başlatmıştı. “Adalet Yürüyüşü” olarak yakın tarihe geçen o yürüyüşte, Türkiye’de mağduriyete uğrayan ve yakınları için adalet isteyen çok sayıda kişi de Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermiş, beraber yürümüşlerdi. Onlardan biri de Rizeli dört çocuk babası Veysel Kılıç’tı…



Veysel Kılıç’ın Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanmıştı. Baba Veysel Kılıç, halen Silivri(Marmara) Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu için adalet arıyor. Baba Kılıç’ın yolu, altı yıl sonra yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kesişti…



TİP’ten milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmayan Gezi davası tutuklusu Can Atalay’ı Silivri’de ziyaret etmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolunu, Adalet Yürüyüşü’nde beraber yürüdüğü baba Veysel Kılıç tarafından kesildi.



‘OĞLUMA UĞRARSAN ÇOK MEMNUN OLURUM’



Cezaevinin girişinde Kılıçdaroğlu’nun aracını durduran baba Kılıç, CHP liderinden tutuklu asker oğlunu da ziyaret etmesini istedi.



Baba Kılıç, oğlunun D3, 7 Nolu cezaevinde kaldığını söyledi ve Kılıçdaroğlu’na “Uğrarsan çok memnun olurum” dedi.



İşte o anlar:




Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de yolunu kesen asker babası: Benim oğlumu da ziyaret edinhttps://t.co/R1SHWo903s pic.twitter.com/ENWW29W8va— Aktif Haber (@aktif_haber) July 12, 2023




ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILMIŞTI



Baba Kılıç, Adalet Yürüyüşün ilk gününde Atatürk resmi ve oğlunun fotoğrafını taşırken Kılıçdaroğlu’nun yanında görüntülenmişti.







Kılıç, neden bu uzun yürüyüşe katıldığını şöyle anlatmıştı:



“Ülkemizde adalet istiyorum. Şu çocukların suçu neydi? Bir kısmı çıktı, 262’si Silivri Cezaevi’nde. ‘Plansız tatbikata gidiyoruz’ dediler, aldılar, götürdüler. Benim çocuğum Boğaz Köprüsü’ndeydi. Şu anda iddianame bekliyoruz. 11 ay doldu. Adalet, bunun neresinde? Biz anneler, babalar olarak gözlerimizden yaş değil; kan akıyor. Ramazan orucumuz bize haram olmuş. Bu çocukların suçu var mı? Bıraksanız ne olurdu?”



Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na da gittiğini söylemişti.

Son güncelleme: 17:50 12.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı