• Turkhane Logo

"Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitmesinde altılı masaya gelen bilgiler etkili oldu"

CHP liderinin SADAT'a gitmesiyle ilgili yazan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SADAT'ın İstanbul'daki merkezine gitmesinde o masaya gelen bilgiler de etkili oldu" dedi.

10:21 15 Mayıs 2022 Pazar
CHP liderinin SADAT'a gitmesiyle ilgili yazan Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SADAT'ın İstanbul'daki merkezine gitmesinde o masaya gelen bilgiler de etkili oldu" dedi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun SADATa gitmesi ve bina önünde yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor.

CHP istanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlunun cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu 14 Mayısta İstanbulda olağanüstü toplanmıştı.


Toplantının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün sürpriz bir şekilde SADATın Beylikdüzündeki binasının önüne gitmişti.

Burada yaptığı konuşmada “seçim güvenliği” mesajı veren Kılıçdaroğlu, “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. SADAT bir paramiliter kuruluştur. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var demişti. Kılıçdaroğlu’nun “Burası aynı zamanda terörist yetiştiren de bir kuruluştur” dediği SADAT kontrgerilla olarak bilinen gayri nizami harp eğitimi vermekle ve Suriye’deki cihatçılara silah göndermekle suçlanmıştı. SADAT bu iddiaları yalanlamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun SADATa gitmesine ilişkin olarak, köşesinde şunları yazdı:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için ortak çalışma yapan Millet İttifakında yer alan 6lı masada seçim güvenliği konusu konuşulurken SADAT gündeme geldi. Bu yapıyla ilgili gelen bilgiler değerlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, SADATın İstanbuldaki merkezine gitmesinde o masaya gelen bilgiler de etkili oldu.

Kılıçdaroğluna bu bilgiler havadan değil, devletin içinde görev yapan, SADATı bilenler tarafından ulaştırılmıştır. Muhalefet partililerin uyarısı, açıklaması oluyorsa, bunlar “boş değildir” deyip kulak ardı edilmemeli.

Son güncelleme: 10:21 15.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı