• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, Egemen Bağış’la fotoğrafın perde arkasını anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından İbrahim Uslu'nun, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ı ziyareti tartışma konusu oldu.

12:50 03 Haziran 2023 Cumartesi
Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, Egemen Bağış’la fotoğrafın perde arkasını anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından İbrahim Uslu'nun, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ı ziyareti tartışma konusu oldu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından İbrahim ile eşi, eski AKP Milletvekili Prof. Zeynep Karahan Uslu, turistik seyahat için bulundukları Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.



Prag Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından ziyaretten fotoğraf yayınlanarak, şu açıklama yapıldı:



“Büyükelçimiz Sayın Egemen Bağış ile birlikte TBMM’de İstanbul’u temsil eden Sayın Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu ve eşi Sayın Dr. İbrahim Uslu Prag’a turistik ziyaretleri kapsamında sefaretimizi ziyaret ederek anılarını tazelediler.”



Egemen Bağış, 17-25 Aralık sürecinde kamuoyuna yansıyan konuşma kayıtları ve görüntülerin ardından Devlet Bakanlığı’ndan istifa etmiş, daha sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prag Büyükelçiliği’ne atanmıştı.



Kılıçdaroğlu’nun da sık sık “rüşvet ilişkileri içinde olduğu” gerekçesiyle eleştirdiği Egemen Bağış ile çekilen fotoğraf, sosyal medyada tepki çekti.



Sözcü Tv’den Deniz Gez’e konuşan İbrahim Uslu, fotoğrafın perde arkasını şöyle anlattı:



“Eşimle 27. evlilik yıl dönümümüzü kutlamak için Prag’a gittik. Havaalanında pasaport görevlileri süremin 90 günden daha az kaldığını gördü. Avrupa ülkeleri 90 günden daha az pasaport süresi kalmışsa ülkelerine giriş izni vermiyor. Dolayısıyla biz havaalanında kala kaldık. Eşim daha önce 2 dönem milletvekilliği yaptı. Egemen Bey’le oradan tanışıyorlar. Eşimin aklına Egemen Bey’den yardım istemek geldi, telefon açtı. Egemen Bey de nezaket gösterdi, Çek makamlarıyla görüşüldü ve benim Çekya’ya girmeme izin verdiler. Dolayısıyla bu sayede Prag’a girebildim. Prag’a girdikten sonra telefon açıp teşekkür ettim. Kahve içmek üzere bizi büyükelçiliğe davet etti. Eşimle birlikte icabet ettik, eşimle birlikte kahve içtik. O esnada fotoğraf çekildi. Kendisi sordu hatta ‘Paylaşabilir miyiz?’ diye, ben de ‘Benim açımdan mahsuru yok’ dedim. Ben bir suç işlemedim, sonuç olarak Türkiye’nin bir büyükelçisi. Bir teşekkür ziyaretiydi.”

Son güncelleme: 12:50 03.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı