• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan 'Sine-i Millet' çağrılarına net yanıt: Erken seçim yapılmasını sağlamaz

CHP'nin Cumhur İttifakı'nı erken seçime zorlaması için 'Sine-i Millet' kararı alması yönündeki çağrılara CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

13:49 04 Eylül 2021 Cumartesi
Kılıçdaroğlu'ndan 'Sine-i Millet' çağrılarına net yanıt: Erken seçim yapılmasını sağlamaz
CHP'nin Cumhur İttifakı'nı erken seçime zorlaması için 'Sine-i Millet' kararı alması yönündeki çağrılara CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.



Bu karar alındığı takdirde 3 ihtimalin meydana geleceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bunları sıraladıktan sonra partisinin Sine-i Millet kararı almayacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) erken seçim çağrıları siyaset arenasındaki tartışmaları ısıtıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çoğu konuşmasında ülkedeki sorunların çözümü için sandığı işaret ediyor ve erken seçim çağrılarını yineliyor. Bu çağrıların getirdiği bir diğer tartışma ise CHPnin sine-i millete dönmesi.


CHPnin sine-i millete dönerek Cumhur İttifakını seçime zorlaması üzerine yürütülen tartışmalara Kılıçdaroğlunun cevabı ise net: CHPnin Sine-i Millet kararı erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasını sağlamaz.

Kardeşi Saruhan Uğurluoğlunun vefatı dolayısıyla taziye ziyaretine giden Kılıçdaroğlu ile konuştuklarını, Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu köşesine taşıdı.

KILIÇDAROĞLU TARTIŞMALARA NE DİYOR?

Yazısında AKPnin algı operasyonları toplumda zaman zaman etkili oluyor. Bazı sosyal demokrat aydınlar, gazeteciler de onların bu algı operasyonlarına kendilerini fena kaptırıyorlar. CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlunu etkin muhalefet yapamamakla eleştiriyorlar. Diyorlar ki; AKPyi ve MHPyi erken seçime zorlamak için CHP Sine-i Millete dönsün… Sine-i Millete dönme demektir ki; 135 CHP milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisinden istifa etsin. Peki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda ne düşünüyor? diyen Uğurluoğlu, şöyle devam ediyor:

KILIÇDAROĞLUNDAN 3 İHTİMALİ SIRALADI

Kılıçdaroğluna kardeşimin hastalığı ile ilgili gelişmeleri anlattıktan sonra sohbet arasında sordum: Sine-i Millete dönme çağrıları var. CHP 135 milletvekilinin istifa etmesi ile AKPyi erken seçime zorlamayı düşünür mü?

Kılıçdaroğlu dedi ki; Sine-i Millete döner, 135 milletvekilimiz ile istifa edersek, anayasanın 84/1 maddesine göre Türkiye Büyük Millet Meclisinde istifaların kabul edilmesi gerekiyor. AKP ve MHPnin bu istifaları kabul etmesi lazım, ister ederler, ister etmezler böyle bir durum ortaya çıkacak. İkincisi; ara seçim oldu, 135 milletvekilimiz yeniden seçilip Meclise geldi.

Ne değişecek?

Üçüncüsü; İktidar tüm olanakları ile bu illerde seçime girecek, diğer partiler de Meclise girmek için çaba gösterecek ki 135ten daha az milletvekili çıkarma olasılığı da olabilir.

CHP SİNE-İ MİLLETE DÖNMEYECEK

Sonuç olarak anayasaya göre milletvekillerinin boşaldığı yerlerde ara seçim yapılacağına göre CHPnin Sine-i Millet kararı erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasını sağlamaz.

Meraklılarına da iktidarın eş başkanları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeliye de CHP liderinin bu kararını bildireyim:

CHP Sine-i Millete dönmeyecek…

Son güncelleme: 13:49 04.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı