• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan Roboski çıkışı: Helalleşmemiz lazım

Roboski'de 10 yıl önce katledilen 34 köylüyü anmak için mezarlığa giden ailelerle telefonda konuşan CHP lideri, “Evlatların geri gelmesi mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım” dedi.

15:51 28 Aralık 2021 Salı
Kılıçdaroğlu'ndan Roboski çıkışı: Helalleşmemiz lazım
Roboski'de 10 yıl önce katledilen 34 köylüyü anmak için mezarlığa giden ailelerle telefonda konuşan CHP lideri, “Evlatların geri gelmesi mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Roboski katliamında yakınlarını kaybeden ailelerle telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, “İnşallah bütün yaşadıkları sorunları bir şekilde çözeceğim. Evlat acısını biliyorum, evlatların geri gelmesi de mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım” dedi. Roboski’de çocuğunu kaybeden annelerden biri ise Kılıçdaroğlu’na, “Adalet Roboski’ye gelmedi ama adaletin müjdesini Roboski’ye getirdiler. Bu açıdan çok mutlu olduk” yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde yaşanan katliamın 10. yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte mezarlık ziyaretinde bulundu.
‘ONLARIN HAKKINI HUKUKUNU SAVUNMAK GÖREVİMİZ’

ANKA Ajansı’nın haberine göre; mezarlık ziyareti sırasında Kemal Kılıçdaroğlu da ailelerle telefonda görüştü. Kılıçdaroğlu, ailelere şunları söyledi: “İki değerli arkadaşımız orada, Roboski’de yaşanan olayı, yaşanan dramı TBMM’de dile getirdiler. Dolayısıyla kamuoyunun bu konuda dikkatini çektiler. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum; selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Her zaman her yerde onların hakkını hukukunu savunmak görevimizdir. Bütün annelere mutlu bir yıl diliyorum, mutsuz olmasınlar. İnşallah bütün yaşadıkları sorunları bir şekilde çözeceğim. Evlat acısını biliyorum, evlatların geri gelmesi de mümkün değil ama onlarla helalleşmemiz lazım.”
‘HELALLEŞMEK İLK ROBOSKİ’DEN GEÇMELİDİR’
Bir anne ise Kılıçdaroğlu’na ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Biz, Roboski adına, gönderdiğiniz heyete teşekkür ederiz. ‘Helalleşme’ dediniz, evet. Önce helalleşme Roboski’den geçiyor. Biz her zaman sizi dinliyoruz. Çok mutlu olduk, buraya gelen heyetle, sizin konuşmanızla. Helalleşmek elbette önemli bir şeydir. Helalleşmek ilk Roboski’den geçmelidir. Adalet Roboski’ye gelmedi ama adaletin müjdesini Roboski’ye getirdiler. Bu açıdan çok mutlu olduk.”

Son güncelleme: 15:51 28.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı