• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken HDP ziyareti açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'HDP ziyaretinin ertelenmesine' ilişkin sorulan soruya yanıtında,

13:47 17 Mart 2023 Cuma
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken HDP ziyareti açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'HDP ziyaretinin ertelenmesine' ilişkin sorulan soruya yanıtında,

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYP Genel Başkanı Remzi Çayırı ziyaret etti.
Toplantının ardından ilk açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiyenin bugünkü sorunlarını masaya yatırdık. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlunun yol arkadaşları ile beraber, en azından bir masanın etrrafında bir araya gelmek benim açımdan da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Tekrar Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
HDP ZİYARETİ SORUSUKılıçdaroğlu, HDPnin ziyaretinin ertelenmesine ilişkin soruya Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız dedi.
Hataydaki yetkililerin adaylık istifasına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Bir kişi sorumluluk alıp istifa etmedi. Yeniden siyasete girmek için istifa ediyorlar. Girsinler yanıtını verdi.
Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ise “14 Mayıs’a giderken sayın genel başkanın bize yaptığı ziyareti önemsiyoruz. Nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, bu yolculukta başarılar diliyoruz. Milli Yol Partisi olarak Yazıcıoğlu’nun suikastini, bütün faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini ifade ettik. Duyarlılık gösterdi” diye konuştu.
Çayır sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kimliği ne olursa olsun bu ülkede faili meçhul cinayetler açığa kavuşturulmalıdır. Sinan Ateş cinayeti dahil olmak üzere. Adaletin, liyakatin, üretimin olduğu, farklılığın zenginlik sayıldığı bir Türkiye, insan hak ve özgürlüklerinin genişlemesinin aslında zenginliğimizin kapısı olduğu idrakiyle bakmak gerektiğini ifade ettik.
Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü çok mühim. Bu konuda bir sıkıntı olduğunu görmedik. Başarılar diliyorum kendisine.”
NE OLMUŞTU?Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun 18 Mart cumartesi günü gerçekleştireceği HDP ziyareti ertelenmişti.
HDPden alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlunun HDP Genel Merkezine ziyareti, program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihe alındı.

Son güncelleme: 13:47 17.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı