• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye cevap: CHP’yi düşünmesin, önce milli paramıza sahip çıksın

15:25 27 Temmuz 2023 Perşembe
Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye cevap: CHP’yi düşünmesin, önce milli paramıza sahip çıksın





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’de sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim” açıklamasını yapan MHP Genel Devlet Bahçeli’ye “Önce milli paramıza sahip çıksın” dedi.



Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedilmesinin ardından CHP’de değişim tartışmaları sürerken Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalaması ifşa olan Kılıçdaroğlu, “Artık parti içi tartışmaları bir tarafa bırakıyoruz, ülkenin sorunlarına odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.



Sözcüye konuşan Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde yaptığı konuşmada kendisini hedef göstermesine ve salonda bulunan hakim ve savcıların alkışlamasına tepki gösterdi.



Kılıçdaroğlu, “Alkışlayan hakim ve savcılar, benimle ilgili ya da CHP’li yönetici, iş insanı olabilir, bir dava önüne gittiğinde Erdoğan’ın yaptığı bu konuşmayı hatırlayacak. Nasıl karar verecekler? Devletin dini adalettir. Siz adaleti yok ettiğiniz zaman devleti yok edersiniz. Türkiye’de bütün bu olumsuzlukların kaynağı, hukukun üstünlüğü kavramının tamamen yok edilmesidir” dedi.



“Sizin de dosyalarınız var ve vekil değilsiniz artık” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Evet, vekil değilim ve dokunulmazlığım kalktı. Ama bunları söylediğim zaman acaba Kılıçdaroğlu dokunulmazlık dosyaları nedeniyle mi böyle konuşuyor diyenler olacaktır. Hayır efendim! Eğer adaleti bu ülkede tesis edeceksek hakim ve savcının siyasi otoritenin emrinden çıkması lazım. HSK şu anda saraydan talimat alan bir kurum. Hakimlerin zorla emekli ettirilmesi, sürülmesi, hangi pencereden bakarsanız bakın adaletin olmadığını Mısır’daki sağır sultan da biliyor” yanıtını verdi.



‘EKREM BEY’İN GÖREV YAPMAMASI İÇİN KAPI ARDINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR’



İmamoğlu’nun da davaları olduğunu ve dosyasına bakan bir hakimin Samsun’a tayin ettirildiğini hatırlatılan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Orada da olayı yakından takip ediyoruz. Birden fazla dosyası var Ekrem Bey’in. Tamamı hukuka aykırı açılmış dosyalar ve Ekrem Bey’in görev yapmaması için, çalışmalarını engellemek için kapı ardında yapılan çalışmalar bunlar.”



‘BAHÇELİ CHP’Yİ DEĞİL, VATANDAŞI DÜŞÜNSÜN’  



MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Özgür Bey’in konuşması çok heyecanlı yapılmış bir konuşma. Aynı zamanda kongre konuşması havasındaydı. Kongre konuşmasına benzer bir konuşma usulüyle. O bakımdan kendi kendime sordum, CHP’de sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim” açıklamasını Kılıçdaroğlu, şöyle değerlendirdi:



“Sayın Bahçeli önce milli paramıza sahip çıksın. Bu kadar zam yaşanırken vatandaşa sahip çıksın. (Beş kuruş para dilenmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin başındaki kişinin dilenciler gibi gezmesini içime sindiremiyorum) diye açıklama yapsın. Lozan’ı düşünsün, Düyun-u Umumiye’nin ne olduğunu ve şimdi Düyun-u Umumiye’nin ne olduğunu karşılaştırsın. CHP’yi düşünmesin. CHP yolunda gidiyor, Kuvay-ı Milliyeci’dir.”



‘CHP DIŞARIDAN DİZAYN EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’



CHP’nin dışarıdan dizayn edildiğini düşünen Kılıçdaroğlu “Medyada yazılanlara dikkatle bakıyoruz. Bunların içinde haklı eleştiriler de var ama hiç kullanmadığımız cümleler de” dedi ve şöyle devam etti: “Bunların içinde trol hesaplar var. Bazen bu trol hesaplara inananlar ya da inanmayanlar var. Bunları doğrulatmak için gazeteci titizliğiyle araştıranlar da var. Sorun bu değil! Önümüzde ciddi bir sorun var ve bu sorunun adı ekonomi. Gerçekten mutfakta yangın var ve vatandaş bunu görüyor. Vatandaş gazetelerde sadece CHP’nin konuşulması, içişlerine müdahale edilmesi, CHP’nin bir anlamda dışarıdan dizayn edilmeye çalışılmasını içine sindiremiyor. Biz de sindiremiyoruz.”



‘DERTLERİMİZİ PARTİ İÇİNDE KONUŞACAĞIZ MEDYADA DEĞİL’



CHP Genel Başkanı, “Parti içi sorunların parti içinde görüşülmesi, değerlendirilmesi, medya üzerinden değerlendirilmemesi yönünde arkadaşlarıma bir talimat verdim. Yeni seçilen vekil arkadaşlarımla görüşeceğim. Artık parti içi tartışmaları tamamen bir tarafa bırakıyoruz ve ülkenin sorunlarına odaklanıyoruz. Gittiğiniz yerlerde, illerde, ilçelerde özellikle de oyumuzun düşük olduğu yerlerde ziyaretleri gerçekleştirin ve halkla buluşun. Onlara, sorunları nasıl çözeceğimizi anlatın diye talimat verdim. Bu talimata karşı parti içine yönelik konuşmam doğru olmaz. Partideki arkadaşlarım artık bulundukları illerde ilçelerde her yerde halkın sofrasına oturacak ve onların sorunlarını kamuoyuna taşıyacak.”



‘YENİ ŞAFAK BENİM ALEYHİMDE YAYIN YAPMAK İÇİN 5 MİLYON LİRA HARCADI’



Kılıçdaroğlu “İçimde uhde” diyerek “Gazetecilikten söz ediyoruz. Yeni Şafak gazetesi 3 milyon lira para harcayarak benim aleyhime yayın yaptı. Ben bunu eleştirdim. Gazete beni eleştirebilir ama ‘Buna oy vermeyin’ diye yayın yapamaz. Bunu da eleştiren bir kişi görmedim. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Sonra gazete açıklama yaptı ‘3 milyon değil 5 milyon masraf yaptık’ dedi. Devletten beslenen gazete diğer gazeteler tarafından görülmüyorsa çürüme var demektir” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:25 27.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı