• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'na 'karikatür tip' vekillere 'tuzluk' diyen Erdoğan: Geldiğimizde ambulans var mıydı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İl Başkanları ile buluştuğu toplantıda seçim ağırlıklı konuşması dikkat çekti.

17:17 17 Mart 2022 Perşembe
Kılıçdaroğlu'na 'karikatür tip' vekillere 'tuzluk'  diyen Erdoğan: Geldiğimizde ambulans var mıydı?
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İl Başkanları ile buluştuğu toplantıda seçim ağırlıklı konuşması dikkat çekti.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Kararın ardından AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle:
-Yeni bir imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. 2023 seçimleri AK Partinin, cumhur ittifakının geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir. 
-Şu anda burada tüm il başkanlarımız Allah için hemen hemen yatırımın eserin olmadığı bir ilimiz yok. Size düşen ne? Siz de bu ilinizdeki tüm eserleri halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız. Onlara anlatacaksınız. Az önce televizyon ekranında paletli ambulanslarla hasta taşımasını izledim. Arkadaşlar biz geldiğimizde siz bırakın paletli ambulansı ya normal ambulans var mıydı arkadaşlar?

Muhalefet eser hizmetli tartışmalardan kaçıyor. Çünkü geleceğe yönelik projeleri mevcut değil. Muhalefetin çapsızlığını eser siyasetimizin gücü ile ortaya koyarak geleceğin partisi olduğumuzu herkese kabul ettirebiliriz. Bizim siyasetimiz hep eser siyaseti olmuştur.
Ülkemize kazandığımız eserleri ve hizmetleri geçmişle mukayeseli bir şekilde  anlatmazsak o zaman gündemi muhalefetin yalanları, çarpıtmaları esir alıyor. Adamların işi gücü yalan. Yaşı 35in altındaki gençlerimiz eski Türkiyeyi bilmedikleri için bugün sahip oldukları imkanların değerini yeterinde kavrayamayabilir. 
Ülkemizdeki resmi özel okul sayısını 50 binden 90 bine çıkarmışız. Dikkat edin, bekleriz ki siyasi rakiplerimiz bunu 100 bine çıkarma taahhüdüyle karşımıza gelsin.
Bazıları saf saf soruyor Ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz? Ya Allahtan korkun ya! Biz rabbimizin emrine bir defa iktika etmişiz. Asla ayrım diye bir şey yapamayız. Rabbimizin tüm yarattıklarının siyahıyla beyazıyla Türküyle Kürdüyle hepsi bizim kardeşlerimiz.
Biz merdiven altlarında adalet arayışının olduğu dönemleri biliriz. Hakimin savcının bir odaya sıkıştığı dönemleri biliriz. Şimdi biz bütün bunları aşarak gayet lüks adalet saraylarını yaprak hakim savcı çok daha huzurlu çalışsınlar diye bu adımları atmışız bunu eleştiriyorlar. 
Bizim şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız belki de Pentagondan sonra dünyanın iki numaralı teşkilat binasıdır. Şimdi de inşallah silahlı kuvvetlerimizin tüm birimlerini MİTe yakın bir bölgede inşaatı devam ediyor. 
-Ellerinde büyükşehir belediyeleri var, ne yapıyorlar görelim. Peynir gemisi lafla yürümüyor, yapsınlar görelim. Sel olduğunda ne olduğunu gördük.
-Seçim barajının yüzde 7ye düşürülmesinden, yeni yönetim sistemimizle ilgili pek çok düzenleme içeren bu düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 

-Meclise sunulan seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler CHP milletvekillerini rahatlatacaktır. Bu parti vekilleri seçim öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı boynu bükük başka partilere altın tepside ikram ediliyor. Yeni düzenleme ile  CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında elden ele dolaştığı milli irade adına utanç verici tablolarla inşallah bir daha karşılaşmayacağız. 
Bu düzenlemede en çok CHP milletvekillerinin işine yarayacaktır. İttifakını geniş tabanlı göstermek için listelerinin bir kısmını peşkeş çekiyordu. Ahlatlıbelde yuvarlak masada toplanmayla siyaset olmuyor. Bu zat önce AK Partinin yaptıklarına bakıyor, sonra bunların bir kısmı eleştiriyor, bir kısmını da kendi akıl etmiş gibi anlatıyor. Siyasette elini en çok rahatlattığımız kişi de CHPnin başında.
Kendisini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı çıkmasına rağmen, yurtdışında hazırlanıp eline tutuşturulmuş teklif sunulduğunu unutmayın. Daha nerede nasıl oturacaklarına karar veremeyenlerin, bu planı uygulamaya geçirmeleri elbette mümkün değil. Aynı ekibin bölgemizdeki güvenlik krizleri, salgın, ekonomi krizlerde ülkemizin kaderini ellerinde tuttuklarını düşünün. Böylesi bir karmaşadan ülke ve milletin hayrına bir kararın çıkması veya uygulanması mümkün mü? Milletimize teklif edilen sistem budur. Kılıçdaroğlunun bu tutarsızlıklarına rüzgar gülü esintiye göre yön değiştirmelerine alıştık. 2023 seçimleri birçok hayırlı neticesinin yanında ülkemizi bu karikatür tipten kurtaracak seçim olacak.

Son güncelleme: 17:17 17.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı