• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: YSK'ya güvenmiyoruz, bir buçuk yıldır seçim güvenliğine çalışıyoruz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü TV'de sorulara cevap verdi.

22:45 26 Nisan 2023 Çarşamba
Kılıçdaroğlu: YSK'ya güvenmiyoruz, bir buçuk yıldır seçim güvenliğine çalışıyoruz
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü TV'de sorulara cevap verdi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü TVde sorulara cevap verdi. 14 Mayıs seçimine günler kala programlarını hızlandıran Kılıçdaroğlunun sesinin kısık olduğu görüldü. 
Kılıçdaroğlunun konuşmasından satır başları şöyle: 

Biz de milletin bir parçasıyız. Ben duyar duymaz bir tweet ile geçmiş olsun diledim. Bir görüşmem olmadı. 
Vaatlerin daha dikkatle dinlediğini görüyorum. 
Liderle doğal olarak kendi tabanlarının sesini dinlemek zorundalardır. Doğrusunu isterseniz iktidarda olan bir partinin topluma olan mesajlarının daha sıcak daha kucaklayıcı olmasını isterdim. 
YSKYA GÜVENMİYORUZSiyasi liderlerin kavga etmemesi lazım. Amacımız ülkeye hizmet etmekse iyilikte yarışmalıyız. En son Kıbrısa atanan büyükelçi iktidar partisinin propagandasını yapıyor. O memur kanuna tabii. Devlet adına görev yapar. Beni temelde üzen nokta ise iktidardaki siyasi partinin devletmiş olması. 
Orduyu Türkiyenin güvenliğini temsil eder. Ordu günlük sıcak siyasetin tümüyle dışındadır. Şu anda her alan siyaset bulaştı.

Tam bir buçuk yıldır seçim güvenliğine çalışıyoruz. Bir Yüksek Seçim Kuruluna güvenmiyoruz. Islak tutanağın bize fotoğrafını çekip gönderdikten sonra çuvalların nakliyle de arkadaşlar ilgilenecek. Biz Anadolu Ajansına da güvenmiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir siyasal parti bu kadar geniş bir önlem alıyor. Barolar her okula bir avukat görevlendirdiler. Herhangi bir durumda müdahil olacaklar. 
200 bin sandıkta yüzde 90ın üzerinde görevlimiz var. 
HAYAT PAHALILIĞISiyasal iktidar kendi çiftçisiyle rekabet ediyor. Bu çerçevede baktığınız zaman fiyatlar doğal olarak yükseliyor. Vatandaş soğan alamaz hale geldi. Gerçekten halkın partisi olma konusunda mesafe alıyoruz. 4,5 milyon hane sosyal yardım alıyor. Bu 20 milyon kişi demektir. Bu Türkiyede ciddi sorun var demektir. Türkiye için asıl sorun budur. Kendi halkını 20 milyonluk bir kitleyi açlığa mahkum eden düzeni değiştirmemiz lazım. 
537 MİLYAR DOLARI KİME ÖDEDİNİZ?Uyuşturucu parası geldi arkadan uyuşturucu baronları geldi, Türkiyede hesaplaştılar. 300 milyar dolar beş yıl içinde Türkiyeye gelecek ve yatırım yapılacak. Akdeniz havzasını özel bölge ilan edeceğiz. Biz buradan maden rafinerisi de kullanacağız. Çünkü bu bölge Cebelitarıka, Süveyşe ve Boğazlara yakın. Anadolunun içi boşaltıldı. Biz yeniden Anadoluyu harekete geçireceğiz. Bunu yürürlüğe koyduktan sonra İstanbulun nüfusu 2,5 milyon azalacak. Bizim düşündüklerimizi hayal edemezler. Bunun neresi tefecilik. Tefecilik diyorsanız bunlar tefeci. 21 yılda 537 milyar dolar faiz ödediler. Bu tefecilik değil midir? Nasıl ödediniz? Halkın cebinden ödediniz. 
Soyulmasına rağmen Türkiye ayakta. Vatandaş şu soruyu sormalı; 537 milyar dolar kime ödediniz? 
Türkiyeye yatırım yapmayı çok istiyorlar ama adalet olmadığı için gelmiyorlar. Bir de ciddi bir rüşvet çarkı var. Eski bir AKPli bakan bana anlattı. Büyük bir yatırım yapılacak. Bizden rüşvet istiyorlar, biz bu parayı ödeyemeyiz diyorlar ve yatırım yapmıyorlar. 
Seçim ikinci tura kalmaz. Birinci turda bu iş bitecek. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Seçimin kaderini değiştirecek olan gençler biz değiliz. 

Son güncelleme: 22:45 26.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı