• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda, bütün sırlarına vakıf

Kılıçdaroğlu, “Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda. Soylu edindiği bütün bilgileri Bahçeli ile paylaşır. Soylu, Erdoğan’ın bütün sırlar" dedi.

12:14 12 Temmuz 2021 Pazartesi
Kılıçdaroğlu: Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda, bütün sırlarına vakıf
Kılıçdaroğlu, “Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda. Soylu edindiği bütün bilgileri Bahçeli ile paylaşır. Soylu, Erdoğan’ın bütün sırlar" dedi.



Organize suç örgütü lideri Peker’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddiaları sonrası iktidardan bir açıklama gelmemesini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda, edindiği bütün bilgileri Bahçeli ile paylaşır” dedi.

Soylu’nun ‘azdan az, çoktan çok gider’ cümlesinin anımsatan Kılıçdaroğlu, bunun ‘Bana bir zarar gelirse asıl zararı onlar çeker’ demek olduğunu söyledi.


Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soylu, Erdoğan’ı teslim almış durumda. Soylu edindiği bütün bilgileri Bahçeli ile paylaşır. Soylu’nun ‘Azdan az, çoktan çok gider’ diye bir cümlesi oldu televizyon programında. Yani ‘Bana bir zarar gelirse asıl zararı onlar çeker’ demek istedi. Bu, aslında açık ve net bir tehditti. Ve tehdit karşı tarafta algılandı ve kabullenildi, çünkü önlem alması gereken kişi ve çevresi çok kirli. O da bu kirliliğin farkında” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN, BAHÇELİ’Yİ İKNA ETMEDİĞİ SÜRECE SOYLU’YU GÖREVDEN ALAMAZ’

Erdoğan’ın Soylu’yu görevden “alamayacağını” kaydeden Kılıçdaroğlu, “Soylu’ya bir şey diyemediler. Bahçeli de bütün kendi bürokratik kadrolarını bu vesile ile devlete yerleştiriyor. Bahçeli için zaten sorun yok. Soylu’ya destek çıkarak Erdoğan’ı kendi istediği her şeyi yerine getirecek şekilde konumlandırıyor. Bu tablo, AKP’li vekilleri ne kadar rahatsız ediyor, bilmiyoruz. Erdoğan, Süleyman Soylu’yu görevden alamaz. Bahçeli’yi ikna etmediği sürece alamaz” dedi.

‘SOYLU, ERDOĞAN’IN BÜTÜN SIRLARINA VAKIF’

Soylu’nun elindeki güçle Erdoğan’ın bütün sırlarına vakıf olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “AKP’nin içinde de vicdanlı insanlar var, bu gidişten rahatsızlar. ‘Türkiye böyle bir pozisyonla karşı karşıya kalmamalıydı’ diyen insanlar var. ‘Bu kadar çürümenin, bu kadar kokuşmanın olduğu yerde siyaset kurumuna güven dip yapacak’ diyen bir kesimden söz etmek mümkün, fakat Soylu, İçişleri Bakanlığı’yla Emniyet İstihbarat’ı, Jandarma İstihbarat’ı, bütün valileri, kaymakamları, Emniyet müdürlerini yönetir pozisyonda. Soylu, Erdoğan’ın bütün sırlarına vâkıf” yorumunda bulundu.

Son güncelleme: 12:14 12.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı