• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: O beyefendiyi emekli edeceğiz, endişe etmeyin

İzmir Çiftçi Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilere iktidar olduklarında yapacakları projeleri anlattı.

17:46 17 Haziran 2022 Cuma
Kılıçdaroğlu: O beyefendiyi emekli edeceğiz, endişe etmeyin
İzmir Çiftçi Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilere iktidar olduklarında yapacakları projeleri anlattı.


Kılıçdaroğlu, Avrupada uygulanan kırmızı mazot uygulamasının getirileceğini ve çiftçinin düşük ücrete mazot alacağını söyledi. Sandığa giderken söylediklerinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, O beyefendiyi emekli edeceğiz, endişe etmeyin dedi.

Kılıçdaroğlu, İktidar olduğumuzda çiftçilerin, besicilerin aldıkları kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz. Nefes alacaksınız. Kim neyi ekecek, neyi biçecek önceden planlanacak. Her çiftçi önceden neyi ekeceğini bilecek. Hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. Siz zarar edince Türkiye zarar ediyor. Köylünün maliyetini çıkarıp üstüne makul bir kar vereceğiz. hiçbir çiftçinin maliyet artı karın altına düşmeyecek. Dolayısıyla devlet çiftçi zarar ederse satın alacak. Sel olur, yangın olur TARSİMi yeniden oluşturacağız. Felaket durumunda da çiftçinin zarar etmeyeceği uygulama yapacağız. diye konuştu. 


Halk TVde yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Bugüne kadar çiftçiye kanundaki teşvik verilmedi. Bu hükümetlerden alacağınız 273 milyar lira. Biz bunun da sözünü veriyoruz. Her yıl milli geliriz yüzde 1i oranında size kar vereceğiz. İşi sözün ötesine taşıyıp çiftçi birliklerinin denetleme hakkını getireceğiz. Traktörünüz, hayvanınız asla haczedilmeyecek. Haciz uygulamasına da son vereceğiz.

Düşük fiyattan kırmızı mazotunu alacak

Şehirde yaşayan birisi mazota zam geldiğinde arabasını isterse kullanmayabilir. Ama çiftçi tarlayı ne yapacak? Mecburen kullanacak. Bunun için bütün Avrupa ülkelerinde yapılan kırmızı mazot uygulaması var. Sadece çiftçiye düşük bedelle satılıyor. Çiftçi gidecek düşük fiyattan kırmızı mazotunu alıp onu kullanacak. Çiftçi üretmeyince hepimiz aç kalıyoruz.

Elektrikten de şikâyet ettiniz. Önce doğudan altı ilden başlayacağız sonra bütün Türkiyede yaygınlaştıracağız. Güneş enerjisiyle elektrik elde edeceğiz. Elektrik üretecekler, çiftçi elektriği ücretsiz kullanacak, artan elektriği satacak, oradan da kar elde edecek. Elin oğlu yapıyor da mümkün oluyor biz yapınca mı mümkün olmayacak? Dışarıdan parayla akaryakıt, kömür, doğalgaz getiriyorlar. Allahın güneşi parayla mı? Sadece paneller kurup elektrik elde edeceksin. Bunu yapacağız. Bunun sözünü Şanlıurfada, Vanda verdi. Burada da veriyorum. İzmir Büyükşehir de bu konuda adım attı.

Ayrıca nerede çiftçi çalışıyorsa kırsal kesimin her yerine, hayvancılık yapanlar için veteriner, toprakla uğraşılıyorsa ziraat mühendisi ya da teknisyeni tayin edeceğiz. Bunlar için siz hiçbir bedel ödemeyeceksiniz.

Gençler kırsalda çalışmak istemiyor. Kırsalda çalışan gençlerin SGK primlerini devlet ödeyecek. Alınterinin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsal kesimde erkeklerde çok daha fazla çalıştığını biliyorum. Bütün bunları değiştirmek mümkün. Bunun için bir şey yapacağız. Sandık gelecek, sandığa gideceksiniz. Söylediklerimi sakın unutmayın. Bizim karnımızı doyuran sizlersiniz. Alınteri dökenler sizlersiniz. Kazanması gereken sizlersiniz. Bu milletin efendisi olması gerekenler sizlersiniz. Bunu yapacağız, bize güvenin ve bize katılın. Eğer Saray arıyorsan çiftçinin evine gideceksin Saray burasıdır diyeceksin. Milletten kopmayacağız. Onun terini teneffüs edeceğiz.

Üreten hiç kimse zarar etmeyecek. Neyi ekeceğimizi planlayacağız. Havza bazlı planlama yapacağız. Bakıyorlar bu sene patates çok iyi, herkes patates ekiyor. Ertesi sene bir bakıyorsunuz zarar etmiş.

Sandığa gideceksiniz, unutmayın. Sandığa gidip vicdanının sesini dinleyip oy kullandığınız sürece Türkiyenin kaderini birlikte değiştireceğiz. Hepiniz üretin ve sakın umutsuzluğa kapılmayın. Üreteceğiz ve kazanacağız. O beyefendiyi de emekli edeceğiz, endişe etmeyin.

Son güncelleme: 17:46 17.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı